Sadece 10 dakikada dereotlu poğaçanız hazır: Hem çok lezzetli hem de çok pratik. Dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Sabah kahvaltılarına akşam çayının yanına enfes bir lezzet yapmaya hazır olun. Sadece 10 dakikada dereotlu poğaçanız hazır. Lezzeti olay yapımı kolay...

Google Haberlere Abone ol
Sadece 10 dakikada dereotlu poğaçanız hazır: Hem çok lezzetli hem de çok pratik. Dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler;

125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)

2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)

Yarım çay bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı sirke

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım demet dereotu

3,5 - 4 su bardağı unİçi için;

150 gr beyaz peynir

Üzeri için;

Yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisinde yarım paket margarin veya tereyağı, birisinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, yarım çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3,5- 4 su bardağına yakın unu alalım.

Yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye dek güzelce yoğuralım. Ardından hamurun içerisine yarım demet ince ince kıyılmış dereotunu da güzelce ilave edelim ve yoğurma işlemini tamamlayalım.

İç harcı için beyaz peyniri de çatal yardımıyla güzelce ezelim. Ardından hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopararak güzelce şekil verip iç harcını da koyarak kapatabilirsiniz.

Yağlı kağıt serili fırın tepsinin içerisine aldığınız poğaçalarınızın üzerine hamuru yoğurmadan evvel ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave ederek karıştırıp güzelce sürün.

Ardından üzerine susam ya da çörek otu serpiştirerek fırına gönderebilirsiniz. Dereotlu poğaçalarınızı önceden ısıttığımız 170 derece alt-üst fansız ayarda çalıştırdığımız fırına verin.

Pişme süresinden sonra afiyetle tüketebilirsiniz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin