Saçlarınız uzamıyorsa bu haber size! 2 haftada daha uzun saçların sırrı: Tamamen doğal

Birçok kadın saçlarının yavaş uzamasından şikayetçi olabiliyor. Saçlarınızın kısa süre içerisinde uzaması için ise evde yapabileceğiniz doğal maskeler bulunuyor. Daha canlı ve daha parlak saçlara sahip olmak aslında çok kolay. Evinizde tamamen doğal saç maskeleri ile saçlarınızı kolay bir şekilde uzatabilir ve kopmasının önüne geçebilirsiniz. İşte saçlarınızın 2 haftada uzaması için evde yapabileceğiniz kolay saç maskeleri!

Google Haberlere Abone ol
Saçlarınız uzamıyorsa bu haber size! 2 haftada daha uzun saçların sırrı: Tamamen doğal

Sağlıklı, gür ve hızlı uzayan saçlara sahip olmayı eminiz ki herkes ister. Ancak saçlar kullandığınız bakım ürünlerinden, dış etkenlerden ve yaptığınız işlemlerden çok fazla etkilenir. Yıpranan saçlar koparak dökülür ve sağlıklı uzamaz. Saçlarınızı kısa sürede uzatmak istiyorsanız bu doğal maskeler tam size göre...

PATATES MASKESİ

Patatesin içerdiği A, B ve C vitaminlerinin eksikliği saç kuruluğu, matlaşması ve saç kırılmasına sebep olur. Patates ise içindeki vitamin ve mineraller sayesinde saçları kökten uca onarır. Saçların sağlıklı ve güçlü uzamasını sağlar. Patates maskesi ile 2 haftada saçlarınızı uzatabilirsiniz.

  • Patates maskesini yapmak için 1 adet patatesi soyun ve dilimlere ayırın. Ardından bir kabın içerisine ekleyin ve üzerine su koyun.
  • Patatesi püre haline getirin. Elde ettiğiniz püreyi temiz bir tülbentin içine koyarak suyunu çıkarın.
  • Patates maskesini saç diplerinize masaj yaparak yedirin. 20-25 dakika saçınızda bekletin ve ılık suyla durulayın. Haftada 1-2 kez tekrarlayın.

Saçlarınız uzamıyorsa bu haber size! 2 haftada daha uzun saçların sırrı: Tamamen doğal

PİRİNÇ SUYU MASKESİ

Saçlarınızı cansız olmasından ve dökülmesinden şikayetçiyseniz pirinç suyu maskesi kullanmaya başlayabilirsiniz. Pirinç suyu maskesi saç köklerini besliyor ve saç tellerini onarıyor. Sağlıklı ve gür saçlara sahip olmanızı sağlıyor.

  • Pirinç maskesini hazırlamak için 1 bardak pirinci bir kaba alın. Ardından üzerine 3 bardak su ekleyin. 15 dakika kaynatın. Pirinci süzerek farklı bir kaba aktarın. 2 gün bu suyu bekletin.
  • Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürün. 30-35 dakika bekletin. Haftada 2 kez düzenli uygulayın.

YUMURTA MASKESİ

Yumurta saç köklerini besleyerek dökülmelerin engeller. Ayrıca saç diplerinde oluşan kepek ve pul pul dökülme sorununu da getirir. Saçları onaran yumurta uzamalarına yardımcı olur.

2 yemek kaşığı Hint yağı, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı bal... Tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürün. Saçınıza bone takarak yaklaşık 3-4 saat kadar bu şekilde bekleyin. Daha sonra doğal bir şampuanla yıkayın. Bu karışımı haftada 2 kez olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

Saçlarınız uzamıyorsa bu haber size! 2 haftada daha uzun saçların sırrı: Tamamen doğal - Resim : 2

SAÇ UZATAN SOĞAN MASKESİ

Kısa saçlarınızı hızlı uzatan maskelerden biri de soğan maskesi... Yapımı çok kolay olan soğan maskesini düzenli olarak kullanmaya başladığınızda hem saçlarınızı güçlendirir hem de hızlı uzamalarına yardımcı olabilirsiniz.

Kabuklarını soyduğunuz 4 adet soğanı doğrayın ve 1 litre su dolu tencereye atın. Ardından güzelce kaynatın. 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.

Hazırladığınız ve soğumuş olan soğan suyunu saçınızın her bölgesine eşit olarak yedirin. 2 saat saçınızda bekletin. Ardından saçlarınızı şampuanla yıkayarak soğan suyundan arındırın. Haftada 1-2 kez tekrarlayın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin