Saçları sırma gibi uzatıyor, derinlemesine temizliyor: Haftada 1 kullanmak yetiyor. Elma sirkesi saça nasıl uygulanır? Elma sirkesinin saça faydaları. Elma sirkesi neye yarar

Elma sirkesi hem sağlıklı bir vücut için hem de cilt bakımı için mükemmel bir seçenektir. Bu doğal çözüm, saçınızı birkaç dakika içinde canlandırmakla kalmıyor aynı zamanda kafa derisini koruyor. İşte elma sirkesinin saça mucizevi faydaları.

Saçları sırma gibi uzatıyor, derinlemesine temizliyor: Haftada 1 kullanmak yetiyor. Elma sirkesi saça nasıl uygulanır? Elma sirkesinin saça faydaları. Elma sirkesi neye yarar

Mutfakta sıkça kullanılan elma sirkesi son günlerde cilt ve saç bakımında da sıkça kullanılıyor. Kilo verimi için, ağız ve diş sağlığını korumak için kullanılan elma sirkesi yüzyıllardır farklı tedavi alanları için de tercih ediliyor. İşte elma sirkesinin saç için mükemmel faydaları.

Sağlıklı bir kafa derisini destekler:

Elma sirkesi, kafa derisi için çokça iyileştirici özellikler sunar. Antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleri sayesinde kafa derisinin pH seviyesini dengede tutmaya yardımcı olur.

Parlaklık verir ve rengi korur:

Elma sirkesi saç kütikülünü pürüzsüzleştirir ve mühürler. Bu da saçı yüksek parlaklık seviyelerine ulaşmak için ideal hale getirir. Fermente elmadan gelen enzimlerin, proteinleri ve nemi hapseden koruyucu tabaka olan saç kütikülünü kapattığı ve pürüzsüzleştirdiği düşünülmekte. Elma sirkesi saçların parlaklığını geri kazandırır ve boyalı saçların renk pigmenti kaybını önler.

Hacim verir ve netleştirir:

Saçların en büyük sorunu dağınık, gevşek ve cansız saç telleridir. Fazla yağ, saç derisine ağırlık yaparak hacimli görünümü bozabilir. Elma sirkesi, zamanla saçınızda biriken yağı, kiri ve ürün kalıntılarını temizler. Bunun yanı sıra potansiyel olarak fazla yağların ağırlığını kaldırarak saçın hacimli durmasına yardımcı olur.

Saçları sırma gibi uzatıyor, derinlemesine temizliyor: Haftada 1 kullanmak yetiyor. Elma sirkesi saça nasıl uygulanır? Elma sirkesinin saça faydaları. Elma sirkesi neye yarar

Saç uzamasını teşvik eder:

Elma sirkesi, saç dökülmesini tedavi etmek için her derde deva olmasa da pH seviyesini koruyarak saç incelmesi için potansiyel bir çözüm sağlar. Saçın ideal pH seviyesi dört ila beş arasındadır. Ancak birçok ticari şampuan bunu bozabilir. Saç dökülmenizin nedeni buysa, saç rutininize elma sirkesi eklemek; pH seviyesini geri yükleyebilir, gözenekleri açabilir ve saçların yeniden büyümesini teşvik edebilir.

Derinlemesine temizler:

Şampuanlara elma sirkesi eklemek, saç derinizi derinlemesine temizlemenin iyi bir yoludur. Saç köklerinin etrafındaki ürün birikimini, fazla yağı, kiri ve ölü deriyi ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Elma sirkesinin sağlıklı folikülleri saç tellerini daha iyi sabitler, daha hızlı saç büyümesini destekler ve saçın doğal parlaklığını korur.

Kaşıntılı saç derisini ve kepeği giderir:

Pek çok yararlı özelliğine ek olarak elma sirkesi aynı zamanda kafa derisinde bakteri üremesini önler. Bu, kepek sorunu olanlar veya kaşıntılı kafa derisi olan kişiler için büyük bir şifadır.

Elma sirkesi saça nasıl uygulanır?

5 yemek kaşığı elma sirkesini 5 yemek kaşığı su ile karıştırarak seyreltin. Karışımı saç derinize eşit şekilde parmaklarınızla temiz saça uygulayın. Sirke karışımını yaklaşık beş dakika bekletin. Saçınızı ılık veya soğuk suyla iyice durulayın. Haftada bir olacak şekilde düzenli olarak kullanmaya özen gösterin. İster kuru ister ıslak saça uygulayabilirsiniz.

Not: Eğer saç yapınız yağlıysa sirke ölçüsünü bir kaşık artırın. Eğer kuru bir saç yapısına sahipseniz sirke ölçüsünü bir kaşık azaltın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin