Sabah gazetesine çifte yalanlama

Gazetede dün yayınlanan ’80 milyonluk paralel koltuk’ başlıklı haber, Bursa Orhangazi Üniversitesi tarafından yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
Sabah gazetesine çifte yalanlama

Bursa Orhangazi Üniversitesi Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, hakkında ithamda bulunulan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un teklif üzerine mütevelli heyeti başkanlığı görevini kabul ettiği, bunun karşılığında herhangi bir ücret almadığı bildirildi. Açıklamada üniversite arazisinin bedelsiz olmadığı, kirasının mutat olarak ödendiği vurgulandı.



Üniversite Hukuk Müşavirliği adına basın açıklaması yapan avukat Hayati Selamet ile Orhan Tekoğlu, Sabah gazetesinde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade etti. 



TAM BİR KİŞİLİK SUİKASTI



Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin bin bir emekle ve vatandaşların büyük fedakârlıklarıyla kurulmuş bir vakıf üniversitesi olduğunun altını çizen avukat Selamet, şunları kaydetti: “Bu akademik yapıların kurulması ve geleceğe taşınması, milletimize yapılabilecek en büyük hizmetlerdendir. Aynı zamanda vatandaşlık görevidir. Ancak başarılar ile ön plana çıkan ve sürekli yükseliş ivmesi gösteren üniversitemiz bir takım odaklarca saldırı altına alınmıştır. Bu saldırılar hukuksuz, kanunsuz ve sistematik bir şekilde başlatılmış ve halen devam etmektedir. Bu saldırıların en şen’i örneklerinden biri bugün, yani 14 Kasım 2014 tarihinde Sabah gazetesi tarafından manşet olarak gerçekleştirilmiştir. Hiçbir gerçekliği olmayan iddialar üzerinden adeta 'çamur at izi kalır' misali üniversitemiz zan altında bırakılmıştır. Hiçbir yargı kararıyla varlığı ortaya konulmamış, ancak gerçekmişçesine bir algı oluşturularak tasfiye aracı olarak kullanılmakta olan 'paralel yapı' kavramı üzerinden üniversitemiz tasfiye edilmeye, itibarsızlaştırılmaya, karalanmaya çalışılmıştır. Tam bir kişilik suikastı söz konusudur. Gerek Sabah gazetesi gerekse bu asparagas haberin altına imza atan muhabir ve gerekse perde arkasından yönlendirme içerisinde bulunanlar hakkında yasal haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Bununla ilgili gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağımız gibi maddi ve manevi kayıplarımız için de yasal yollara başvurulacaktır. Bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı kamuoyuna duyururuz.”



KİRANIN BELGESİNİ GÖSTERDİ



Avukat Hayati Selamet, üniversitenin mütevelli heyeti başkanı eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un, yaptığı görev karşılığında hiçbir ücret almadığını ifade etti. Selamet, şu bilgileri verdi: “Sayın Harput, Bursa için önemli görevler yapmış tecrübeli bir isim. Üniversite yönetimi tecrübelerinden yararlanmak amacıyla kendisine mütevelli heyeti başkanlığını teklif etmiştir. Harput, bu görev karşılığında üniversiteden hiçbir ücret almadığı gibi toplantılara da kendi cebinden harcama yaparak gidip gelmektedir.” 



Avukat Selamet, üniversite arazisinin haberde iddia edildiği gibi peşkeş çekilmesinin söz konusu olmadığına vurgu yaptı, üniversitenin kullandığı arazi karşılığında Milli Emlak’a 159 bin lira kira ödediğine ilişkin belgeyi gazetecilere gösterdi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin