Rusya'ya art arda gelen şoklar! Rusya Merkez Bankası ile tüm işlemler yasaklandı

Rusya'nın Ukrayna topraklarına işgal harekatı başlatması dünyayı ayağa kaldırdı. Rus Hakkında yaptırım kararları peş peşe geldi. Avrupa Birliği (AB) Rusya Merkez Bankası hakkında kritik bir karara imza atarken Norveç Petrol Fonu'nda Rusya'ya 2.8 milyar dolarlık bir hamle geldi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'ya art arda gelen şoklar! Rusya Merkez Bankası ile tüm işlemler yasaklandı

Avrupa Birliği (AB), Rusya Merkez Bankası ile tüm işlemleri yasakladı.

Norveç Petrol Fonu, Rusya'daki 2.8 milyar dolar değerindeki yatırımlarını donduruyor

Norveç Petrol Fonu, Ukrayna'daki durum nedeniyle, Rusya'daki 2.8 milyar dolar değerindeki yatırımlarını dondurma kararı aldı.

 UEFA, Rus kulüpleri ve Rus milli futbol takımını müsabakalardan çıkaracağını duyurdu.

İngiltere Futbol Federasyonu, yakın gelecekte ve hiçbir yaş düzeyinde Rusya ile oynayacakları maçlara çıkmayacaklarını açıkladı.

FIFA, Rusya topraklarında maç oynanmayacağını ve Rusya maçlarında ulusal marşın çalınmayacağını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, telefon görüşmesi yaptığı Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko’nun, Ukrayna’ya Belarus topraklarından saldırı gerçekleştirilmeyeceğine dair kendisine güvence verdiğini söyledi.
Zelenski, iki sene sonra ilk defa telefonda görüştüğünü söylediği Lukaşenko ile görüşmesine ilişkin şunları söyledi:

“Ona (Lukaşenko), Ukrayna’ya Belarus’tan roketler fırlatılmamasını, uçaklar ve helikopterler havalanmamasını istediğimi söyledim. Belarus topraklarından Ukrayna’ya asker girmesini istemediğimi söyledim. Bunlara dair bana güvence verdi.”

Ukrayna lideri, Lukaşenko’nun, Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Pripyat Nehri yakınlarında bir araya gelmesini önerdiğini, kendisinin de bunu bir koşul öne sürmeden kabul ettiğini kaydetti.
Rusya ile görüşmelerden bir sonuç çıkmasına inanmadığını fakat küçük de olsa bir şans olması nedeniyle bu görüşmelere şans vermek istediğini ifade etti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin