Rusya'da Türk dizisi çekilecek!

Rusya'da Türk dizisi çekilecek. "Sultanhamet Pazarı" ismini taşıyacak dizi için 100'den fazla Türk oyuncu gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'da Türk dizisi çekilecek!

Rusya'nın Sesi'ne göre, Rusya'nın devlete ait film yapım şirketi Mosfilm ve resmi yayın organı Birinci Kanal (Perviy Kanal) tarafından çekilecek dizinin çekimlerine Haziran ayında başlanması ve 200 bölümden oluşması planlanıyor.

Adı "Sultanahmet Pazarı" olacak dizi Moskova Türk Tiyatrosu ile işbirliği içinde çekilecek ve Türkiye ve Rusya arasındaki sosyal ilişkiler ele alınacak.



Bu arada, dizi ile ilgili Rusya'nın Sesi'ne konuşan Moskova Türk Tiyatrosu Kurucusu Yunus Arakiz, dizi için 100'den fazla Türk oyuncuya ihtiyacın olduğunu kaydetti. 



-"TÜRKÇE GÜZEL DUYULSUN DİYE TÜRK VATANDAŞLARI OYNAYACAK"-



Yunus Arakiz, Türk karakterleri için Orta Asya ülkelerinden oyuncu almayacaklarını, Türkçe'nin güzel duyulması için Türk vatandaşlarının seçileceğini ifade ederken "Benden müthiş sayıda oyuncu talepleri var, figüran rollerde oynayacak Türk bayan, erkek 100'ün üzerinde insana ihtiyaç var" dedi.



Arakiz, bazı filmlerde Türk rollerinde genelde Azerbaycan, Dağıstan tarafından insanların oynatıldığına işaret eden Yunus Arakiz, "Biz Türk filmi ise, burada konuda Türk geçiyorsa Türk oynayacak, o şiveyi duymak istiyoruz. İzleyen bir Türk de harbiden bak, gerçekten Türk oyuncular oynuyor' dedirtmek istiyorlar. Hoşuma giden tarafı bu oldu" şeklinde konuştu. 



-AŞKA DA YER VAR



Bu arada "Sultanahmet Pazarı" dizisinin senaryo konusunun sosyal ilişkilerin olduğunu da anlatan Arakiz, "Sürekli evlilikler söz konusu oluyor. Bu evliliklere biraz değinmişler. Türkiye'de çok sevdiği bir erkek var bir bayanın. Fakat konu çok enteresan" dedi. ANKA



Yunus Arakiz, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin zarar görmemesi için kendilerine senaryoda değişiklik hakkı verildiğini de söyledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin