Ruhani'yi arayan Erdoğan, İran medyasına haber oldu

Gazze krizi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında yapılan telefon görüşmesi, İran medyasında yankılandı.

Google Haberlere Abone ol
Ruhani'yi arayan Erdoğan, İran medyasına haber oldu

Mehr Haber Ajansı, Erdoğan ve Ruhani'nin aralarındaki görüşmede, saldırıların durdurulması ve acilen ateşkes sağlanması için, başta İslam ülkeleri olmak üzere uluslararası toplumun acilen girişimlerde bulunması gerektiğini vurguladıklarını belirterek"İki liderin, saldırılara son verilmesinin yanı sıra Gazze halkına acilen insani yardım ulaştırılması gerektiğini de vurguladıkları öğrenildi" dedi.



Habere göre, görüşmede Ruhani, "Bölge ülkeleri mazlum Filistin halkına arka geldiğini Siyonist rejimin anlaması için gerekli girişimlerde bulunmanın şart olduğunu" ifade etti ve "Cani Siyonist rejim cevabını zamanında alacağını" söyledi.



İran Cumhurbaşkanı'nın görüşmede savunmasız çocuk ve kadınların katledilmesinin kabul edilemez olduğu gibi uluslararası kaidelere ters düştüğünü söylediğini, Gazze'de meydana gelen ilaç ve gıda azlığından endişe duyduğunu belirttiğini anlatan Mehr, "Ruhani, bölgede etkili iki büyük Müslüman ülke olan İran ve Türkiye'nin bu yöndeki görevini hatırlattı" dedi.



Bağlantısızlar Hareketi Başkanı olan Cumhurbaşkanı Ruhani, Türkiye'nin işbirliğiyle söz konusu hareket bütün kapasitesini ortaya koymasına hazır olduğunu bildirdiği görüşme sırasında Gazze'den Suriye'ye ve Irak'a kadar bölgede endişe verici güvensizlik yaşandığının altını çizdi ve Müslüman bölge halkının katledilmesinin durdurulması için İran'ın her çeşit işbirliğine hazır olduğunu kaydetti.



Habere göre, Türkiye olarak Gazze halkına acil gıda ve ilaç yardımı için gerekli talimatları verdiğini belirten Başbakan Erdoğan, İsrailliler ile Filistinliler arasında Kasım 2012'de sağlanan ateşkes mutabakatına geri dönülmesinin önemine dikkati çekti.



Mehr, habere son verirken de "Gazze'ye yönelik saldırıları kınayan Erdoğan ve Ruhani'nin, saldırıların durmasını sağlamaya yönelik girişimler ve insani yardımlar konusunda her iki ülkenin dışişleri bakanlarının yakın temas içinde olmaları hususunda mutabık kaldıkları bilgisi edinildi" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin