RTÜK'ten Fatih Altaylı'ya ağır para cezası

Hürriyet yazarı Tahir Kum, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya RTÜK tarafından ağır bir para cezası verildiğini yazdı. Kum, verilen cezanın Altaylı'yı 'hoplatacak' türden olduğunu da ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten Fatih Altaylı'ya ağır para cezası

Hürriyet Gazetesi spor yazarı Tahir Kum'un, "RTÜK’ten Altaylı’ya... Bir cisim yaklaşıyor!" başlıklı yazısında Habertürk yazarı Altaylı'ya ağır bir para cezası verildiği iddia edildi. İşte yazıdaki o bölüm...

“Önceki gün Ankara’daydık. Konu ‘spor’ olunca, aldığımız sıcak bilgiyi İstanbul’a ulaşmadan (!), sizlerle paylaşalım istedik... RTÜK, gazeteci Fatih Altaylı’yı, TFF ve Başkanı Nihat Özdemir’e yönelik sözlerinden dolayı ağır bir para cezasına çarptırmış. Hem de onu yerinden ‘hoplatacak’ türden!

Cezaya mevzu konu da malum, Altaylı’nın bir süre önce TV’de “Bu federasyon hadımdır. Bu federasyon iktidarsızdır. Nihat Özdemir oraya laf olsun diye süs olsun diye konmuştur. Yani şu bardağı da bardak abi diye oraya koymakla, o Nihat Abi’yi oraya koymak arasında zerrece fark yoktur” sözlerini kullandığı o meşhur program. Benim gibi birçok insan haklı olarak bu yaklaşımı yadırgamıştı. Yanlıştı. Neyse ki, RTÜK atlamamış! Re’sen incelemeye almış, sonuçta da ağır bir cezaya hükmetmiş. Maalesef bizim alanda ‘tarz’ bu! Jargon bu. Benden söylemesi, sporda şiddet – middet, kanun- manun diyoruz ama öncelikle spor medyası başkentimiz tarafından ‘keşfedilmeyi’ bekliyor!”

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin