Roman Abramovich Chelsea'nin satışı için Türkiye'ye geliyor! Kulübü Muhsin Bayrak satın alıyor

Chelsea'nin satışını tamamlamayı hedefleyen Roman Abramovich, Türkiye'ye uçtu.

Google Haberlere Abone ol
Roman Abramovich Chelsea'nin satışı için Türkiye'ye geliyor! Kulübü Muhsin Bayrak satın alıyor

Roman Abramovich, 48 milyon sterlin değerindeki yatıyla; Chelsea'nin satış işlemlerini bitirmek için, Moskova'dan İstanbul'a geldi. İstanbul'dan Ankara'ya uçakla geçiş yapacak.

Independent Türkiye'ye konuşan Türk iş insanı Muhsin Bayrak, "Roman Abramovich’in avukatları ile Chelsea’nin satın alma şartlarını görüşüyoruz. İmzalar için pazarlık aşamasındayız. Türk bayrağını yakında Londra’da dalgalandıracağız." dedi.

Kulübün satışının resmi olarak açıklanmadan önce bu durumdan haberi olduğunu söyleyen Bayrak, "Birlikte çalıştığımız Prof. Mimar Barbaros Sağdıç Hoca o grubun da mimarlığını yapıyor. Hocamıza 'Böyle bir durum var, konuşalım' dedim. Konuştuk ve olumlu geçti" dedi.

Kulübün satışı için yapılması planlanan ödeme şeklinden de bahseden Bayrak, "Yunanistan'da ve Avrupa'nın başka yerlerinde büyük yatırımlarımız, arazilerimiz var. Marina ve başka bir yer var. O iki yeri vereceğiz ve geri kalan para Türkiye'de verilecek. Şu anda Rus sermayesinin dünyadaki en güvenilir limanı Türkiye'dir. Chelsea'ye bizden başka da 4-5 tane alıcı var ama bütün oklar şu anda bizi gösteriyor. Pazarlık konusunda da belli bir aşamaya geldik. Önümüzdeki hafta çarşamba veya perşembe günü Londra'ya bir heyet göndereceğim. Orada yüz yüze bir ön görüşme yapılacak. Şu anda bizim avukatlarımız görüşüyor" diye konuştu.

İngiliz basını, Chelsea'nin satışının birkaç gün içinde tamamlanacağını yazdı. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin