Resmi Gazete'de yayınladı! Marka olarak artık 'Türkiye' kullanılacak: 'Made in Turkey' gitti 'Made in Türkiye' geldi

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile "Marka Olarak “Türkiye” İbaresinin Kullanımı ile İlgili 2021/24 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
Resmi Gazete'de yayınladı! Marka olarak artık 'Türkiye' kullanılacak: 'Made in Turkey' gitti 'Made in Türkiye' geldi

Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan, Marka Olarak “Türkiye” İbaresinin Kullanımı ile İlgili 2021/24 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" ile marka olarak artık 'Türkiye' kullanılacak.

"Made in Turkey" markasının yerine artık 'Made in Türkiye' kullanılacak.

İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o genelge:

Resmi Gazete'de yayınladı! Marka olarak artık 'Türkiye' kullanılacak: 'Made in Turkey' gitti 'Made in Türkiye' geldi

Yurt içi ve dışında bu anlayışla sürdürülen çalışmalarda Türk milletinin köklü tarihinden gelen değerlerine büyük bir özen gösterildiği aktarılan genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"'Türkiye' markası ulusal ve uluslararası mecrada ülkenin çatı markası olarak kabul edilmiştir. 'Türkiye' ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde 'Made in Turkey' yerine 'Made in Türkiye' ibaresi kullanılmaya başlanarak ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz 'Türkiye' ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluşturulmuştur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin 'Türkiye' markası altında temsili hedeflenmektedir. Bu çerçevede, 'Türkiye' markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' ve benzeri ibareler yerine 'Türkiye' ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın 'yerli otomobil' tanıtımında ‘Made in Turkey yerine Türkiye yazın’ çıkışı sonrası harekete geçilmişti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) konuyla ilgili yasa taslağı hazırlamıştı.

TİM Başkanı İsmail Gülle, "Türkiye adını tüm dünya biliyor. Ancak ihraç ürünlerine 'Made in Turkey' yazıyoruz. Artık kendi adımızı koymalıyız" demişti. Gülle, Türkiye'nin potansiyelini keşfetmekle ilgili kullanılan Turkey Discover the Potantial (Türkiye potansiyelini keşfet) sloganının da değiştirileceğini de söylemişti. 2014'te Ekonomi Bakanlığı ve TİM 'Made in Turkey' damgası yerine "Turkey Discover the potential (Türkiye potansiyelini keşfet)" olarak belirlenen Turkey logosunu çıkarmıştı.

Resmi Gazete'de yayınladı! Marka olarak artık 'Türkiye' kullanılacak: 'Made in Turkey' gitti 'Made in Türkiye' geldi - Resim : 2

TİM'in adımına diğer derneklerden de destek vermişti. MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, kendilerinin uzun süredir ihraç ettikleri ürünlere "Made in Türkiye" logosu bastıklarını söylemişti.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de, Türkiye'nin ihraç edilen ürünlerin üzerinde olmasını önerdiklerini belirtmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin