Resmen aday. Dilan Yeşilgöz, Hollanda'da partisinin genel başkanlığına aday gösterildi

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, iktidar koalisyonunun büyük ortağı olan Demokrasi ve Özgürlük İçin Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu ve tüm örgütlerin oybirliğiyle genel başkanlık için aday gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Resmen aday. Dilan Yeşilgöz, Hollanda'da partisinin genel başkanlığına aday gösterildi

VVD MYK Başkanı Eric Wetzels, siyaseti bırakma kararı alan VVD lideri ve Başbakan Mark Rutte'nin "büyük ayak izlerini" takip etmenin zor olduğunu belirterek, "Bunu yapabilecek biri varsa, o da Dilan'dır” dedi.

Dilan Yeşilgöz’ün, düşen hükümetin en büyük partisi VVD’nin lideri seçilmesi durumunda, Hollanda’nın ilk kadın ve göçmen kökenli başbakanı olma yolu da açılacak.

BBC'deki habere göre Hollanda’da 4 partili koalisyon hükümeti, VVD’nin katı bir göç ve iltica planı ısrarı nedeniyle geçen hafta düşmüştü.

Göç ve iltica planı konusunda dayatması nedeniyle hükümeti dağıtmakla suçlanan VVD lideri ve Başbakan Mark Rutte, bu hafta başında, siyaseti bırakma kararı aldığını bildirdi.
Yaklaşık 13 yıldır başbakanlık koltuğunda oturan Rutte, Kasım ayında yapılması beklenen erken seçimde VVD’nin başında olmayacağını açıkladı.

Bu gelişmenin ardından Hollanda’nın en büyük partisi olan liberal sağcı VVD’de liderlik arayışı başladı.
Medyada ismi en güçlü lider adayı olarak gösterilen Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, Çarşamba günü aday genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin