Rekabet Kurumu Başkanlığı'na yeni isim atandı. Resmi Gazete'de yayımlandı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karara göre Rekabet Kurulu Başkanı değişti. Atama kararına göre Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle oldu.

Google Haberlere Abone ol
Rekabet Kurumu Başkanlığı'na yeni isim atandı. Resmi Gazete'de yayımlandı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Rekabet Kurumu Başkanlığına Birol Küle atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Rekabet Kurumu Başkanlığına Birol Küle atandı. Aynı karar ile Berat Uzun Rekabet Kurumu üyeliğine atandı. Atamalar, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 22'inci ve 23'üncü maddeleri ile 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı. 

REKABET KURUMU NEDİR?

Rekabet Kurumu, 7 Aralık 1994 tarihinde kabul edilen 4054 sayılı "Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"da kurulması öngörülen ve bu kanunun uygulanmasından sorumlu kurumdur. Mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hakim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamak amacıyla kurulan Kurumun ilişkili olduğu Bakanlık, Ticaret Bakanlığıdır. Kurum görevini yaparken bağımsızdır. Hiçbir organ, makam, merci ve kişi kurumun nihai kararını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez.

Kurum, üç yıllık bir gecikmeyle 5 Kasım 1997 yılında faaliyete başlamıştır.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin