Rami Kütüphanesi açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’daki açılış töreninde konuştu: Kek yiyeceksiniz, para yok

Rami Kütüphanesi açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Artık burada çorbalarınızı içecek misiniz, içeceksiniz. Çayınızı içecek misiniz, içeceksiniz. Kahvenizi içecek misiniz, içeceksiniz. Kek, onu da yiyeceksiniz, para yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rami Kütüphanesi açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’daki açılış töreninde konuştu: Kek yiyeceksiniz, para yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Rami Kütüphanesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

BURHAN ÇAÇAN'IN VEFATI

Kıymetli sanatçımız Burhan Çaçan'a Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Güçlü sesi, kendine özgü yorumu ve vakur duruşuyla hem halkımızın gönlünde taht kurmuş hem de Türk halk müziğine eşsiz katkılar yapmış sanatçımızdı.

Bizim de gençlik yıllarından itibaren severek dinlediğimiz müstesna bir insandı. Birbirinden değerli albümlere imza atan Burhan Çaçan, geride doldurulması zor bir boşluk bırakmıştır. 

Burada bir geçmişim var. Burası gıda çarşısı olduğunda peynir sattık. Burası ne haldeydi, nereden nereye, söyleriz ya. Rami top sahası olduğunda top da oynadık.  

"BİR KÜLTÜR MERKEZİ"

Rami'yi sadece kütüphane değil, bir kültür merkezi olarak planladık. Kütüphanemiz günün 24 saati kitapseverlere hizmet verecektir. Kullanım alanı 36 bin metrekareyi geçen, ilaveleri ile yaklaşık 110 bin metrekarelik bir alanda şu andaki yapıya kavuştuk. Günümüzün olmazsa olmazı dijital kaynaklar da burada meraklıları ile buluşacak.

Pek çok farklı birimle İstanbul'a kazandırdığımız güzel kültür merkezinin restorasyonunda emeği geçen, başta sayın Bakanımız olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum. Bu eser her türlü takdirin üzerindedir. Ülkemizin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmayı ecdada karşı sorumluluğumuzun gereği olarak görüyoruz. Modern sanatların ülkemizde yaygınlaşmasını sağlayacak projeleri de hayata geçiriyoruz. 

"UYGULAMA BAŞLIYOR"

Artık burada çorbalarınızı içecek misiniz, içeceksiniz. Çayınızı içecek misiniz, içeceksiniz. Kahvenizi içecek misiniz, içeceksiniz. Kek, onu da yiyeceksiniz, para yok...

Bizim medeniyetimiz kitapla, defterle, kalemle, okumakla, anlamakla, sormakla, anlatmakla yoğrulmuş, ilimle, tefekkürle kıvamını bulmuştur. İlim, irfan, kültür ve sanat faaliyetlerini de ibadet aşkıyla yürüten milletimiz, bu vasfıyla asırlarca dünyaya ışık tutmuş, hala el üstünde tutulan eserler vermiştir. 

Rami Kütüphanesi açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’daki açılış töreninde konuştu: Kek yiyeceksiniz, para yok - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin