Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da Toplu Açılış Töreninde: Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak. Pazartesiyi bekleyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Karadeniz gazı için çalışmaların son sürat devam ettiğini açıklayan Erdoğan, "Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da Toplu Açılış Töreninde: Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak. Pazartesiyi bekleyin

Erdoğan, Erzurum yeni miting alanında, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı

"Şu ihtişam her şeyi çok açık, net, ortaya koyuyor. Sadece bunu istemekle kalmıyor, gereğini de yerine getiriyoruz." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz, her devirde, bugün de birileri akıllarına geleni söylemeyi siyaset, her kulaklarına üfleneni proje sanıyor. Biz ise 20 yıldır her sözümüzü tutmuş, her vaadimizi yerine getirmiş, her vizyonumuzu hayata geçirmiş, her projemizi inşa etmiş bir kadroyuz. Bizde yalan yok, bizde hakikat var. Bu anlayışla, geçtiğimiz 20 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma atılımlarına imza attık. Eser ve hizmet siyasetiyle ülkemizin tüm şehirleriyle birlikte Erzurum'un da altyapı eksiklerini giderdik. Hak ve özgürlük hayallerini gerçekleştirdik. Bugün de hem sizlerle hasret gidermek hem de yapımı tamamlanan projelerimizin resmi açılışını yapmak için huzurlarınıza geldik, Erzurum'a geldik."

"PAZARTESİYİ BEKLEYİN"

İspir-Rize yolunun, Karadeniz limanlarıyla Erzurum arasındaki bağlantıyı sağlayan önemli ulaşım projelerinden biri olduğunun altını çizen Erdoğan, yaklaşık 20 kilometrelik bu yolu, üzerindeki toplam uzunluğu 1,5 kilometreye yaklaşan 3 ayrı tünelle ve bir köprüyle bugün resmen hizmete açacaklarını söyledi.

Sadece Erzurum'da yaptıkları doğal gaz yatırımlarının yaklaşık 4 milyar lirayı geçtiğini belirten Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı, milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Aynı şekilde Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak. Hep söylediğim gibi, Türkiye'nin imkanlarını, milletimizin her kesimine sunarak, adım adım refahımızı yükseltecek, güvenliğimizi güçlendirerek, huzurlu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

ERZURUM'U DÜNYAYA AÇIYORUZ

İldeki üniversite sayısını ikiye çıkardıklarını ve Erzurum'un üniversite şehri olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bitmedi, üniversitenin yanında artık Erzurum'u Karadeniz'e bağlıyoruz. Karadeniz'den Erzurum'u dünyaya açıyoruz. O Ovit'i geçebiliyor muyduk? Ama artık Ovit bizim için kara yolu oldu, dümdüz. Tamamı bittiği zaman zaten tamamıyla rahatlayacak ve buradan Karadeniz'e ulaşacağız." ifadesini kullandı.

Erzurum için planlanan 13 millet bahçesinden sekizini tamamladıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ulaştırmada 49 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 620 kilometreye çıkardık. İnşası süren, tünel ve yol projelerimizin önemli bir kısmını önümüzdeki yıl hizmete açıyoruz." dedi.

"19 İSTASYONLU KENT İÇİ TRAMVAY HATTI"

Erzurum'a toplam 19 istasyondan oluşacak kent içi tramvay hattı kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Erdoğan şunları kaydetti:

"Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Tren Hattı Projemizin etüt çalışmalarını önümüzdeki yıl bitiriyor, ardından ihale ve inşa aşamasına geçiyoruz."

"FİSKOS MASALARINDA PAZARLIK YAPTILAR"

rdoğan, “Bugün de birileri akıllarına geleni söylemeyi siyaset, her kulaklarına üfleneni proje sanıyor. Biz ise 20 yıldır her sözümüzü tutmuş bir kadroyuz. Biz de yalan yok, hakikat var. Eser ve hizmet siyasetiyle Erzurum'un da altyapı eksikliklerini giderdik. İspir-Rize yolu önemli ulaşım projelerinden biridir” ifadelerini kullandı.

"Bay Kemal 15 Temmuz'da, Atatürk Havalimanı'ndan FETÖ'cülerin yardımıyla tankların arasından geçerek nereye gitti? Belediye başkanının evine gitti orada kahvesini içti. Biz nereye gittik. Biz havalimanındaki on binlerin yanına gittik.

Seçimler için kurulan fiskos masasında aylardır ne sinsi pazarlıklar yaptılar. Amaç ne Erdoğan'ı ve onun şahsında Cumhur İttifakı'nı devirmek. Peki, gelince ne yapacaklar. Söyledikleri tek şey bizim yaptıklarımızı yıkacaklar, her şeyi eskiye döndürecekler.

Bizim uğrunda canımızı ortaya koyduğumuz başka vatanımız yok. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda... Biz bu yolda böyle yürüyoruz. Birileri kendilerine başka topraklarda bir gelecek hayal edebilir. Ama bu halkın helal süt emmiş hiçbir ferdi ne herhangi bir terör örgütü için ülkesini satmaz, milletine ihanet etmez."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin