Ramazan Bayramı resmi tatili kaç gün. Diyanet Ramazan Bayramı (ŞEKER BAYRAMI) ne zaman başlıyor ve bitiyor? İşte 2023 resmi tatil tarihleri

Halk arasında Şeker Bayramı olarak da bilinen Ramazan bayramı resmi tatili için heyecan başladı. On bir ayın sultanı, Allah için oruç tutulan Ramazan Ayı'nın sona ermesinin ardından bayram idrak edecek. Ramazan Bayramı resmi tatilleri, Diyanet İşleri'nin resmi günler takvimini paylaşmasının ardından belli oldu. 

Google Haberlere Abone ol
Ramazan Bayramı resmi tatili kaç gün.  Diyanet Ramazan Bayramı (ŞEKER BAYRAMI) ne zaman başlıyor ve bitiyor? İşte 2023 resmi tatil tarihleri

Ramazan Bayramı resmi tatili öğrenciler ve çalışanların gündeminde yer alıyor. Bin aydan daha kıymetli olduğu kabul edilen Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran Ramazan Ayı'nın sona ermesine sayılı günler kaldı. Ramazan Bayramı arefesinden sonra bayram idrak edecek. Peki Ramazan Bayramı resmi tatili kaç gün?

RAMAZAN BAYRAMI RESMİ TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. günü bu yıl hafta sonuna denk geldiği için resmi tatil kısa sürecek.

20 Nisan Perşembe günü Ramazan Bayramı arefesi olacak. 21 Nisan Cuma Ramazan Bayramı'nın birinci günü, 22 Nisan Cumartesi Ramazan Bayramı'nın ikinci günü, 23 Nisan Pazar Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü olacak.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem pazar gününe hem de Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününe denk gelecek. 

Ramazan Bayramı arefesiyle beraber çalışanlar 3,5 gün tatil yapacak. 

Öğrenciler yılın ikinci ara tatilini 17-20 Nisan tarihlerinde yapacak. 20 Nisan'da sona eren ara tatil, 20 Nisan'da arefeyle başlayan Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek. 

 

RAMAZAN BAYRAMI'NDA NE YAPILIR?

Halk arasında Şeker Bayramı olarak da bilinen Ramazan Bayramı'nda küçükler büyüklerin ellerini öper, küsler barışır, aile yemeği yenir, hasta ve akraba ziyaretleri yapılır, Allah için ibadet artar.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin