Putin'den çok kritik açıklamalar. Rusya Devlet Başkanı Ulusa Sesleniş konuşması yaptı: ABD nükleer silah testleri yaparsa biz de yaparız!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın Ukrayna'daki saldırısının birinci yıldönümü öncesinde ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Putin ABD ve Ukrayna hakkında sert ifadeler kullanarak "Ukrayna halkı, bu ülkeyi siyasi, askeri ve ekonomik anlamda fiilen işgal etmiş olan Kiev rejiminin ve onun Batılı derebeylerinin rehinesi haline gelmiştir" ifadesinde bulundu. ABD için tehdit niteliğinde nükleer silah açıklamaları yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Putin'den çok kritik açıklamalar. Rusya Devlet Başkanı Ulusa Sesleniş konuşması yaptı: ABD nükleer silah testleri yaparsa biz de yaparız!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soğuk Savaş'tan bu yana Batı ile en büyük çatışmayı tetikleyen işgal emrini vermesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçmişken, Rusya Parlamento'sunun üyelerini Ukrayna'daki savaş konusunda bilgilendirdi.

 Putin, Ukrayna'ya saldırı emri vermesinin üstünden bir yıl geçtikten sonra ulusa sesleniş konuşması yaptı. Rus televizyonları ve uluslararası yayın kuruluşları tarafından canlı olarak ekrana getirilen konuşmada Putin, Ukrayna'nın Şubat 2022'de Donbas'a saldırmaya hazırlandığını savundu.

"UKRAYNA'YA NE KADAR SİLAH SAĞLANIRSA..."

Putin, Batı Ukrayna'ya ne kadar çok uzun menzilli silah verirse, Rusya'nın tehdidi sınırlarından o kadar uzaklaştırmak zorunda kalacağını belirterek, "Batılı ülkeleri Ukrayna'ya ne kadar çok uzun menzilli silah sağlarsa, biz de tehdidi sınırlarımızdan o kadar uzaklaştırmak zorunda kalacağız. Bu doğaldır." diye konuştu.

Putin, Rusya'nın Ukrayna halkına karşı değil, üçüncü ülkelerin "çıkarlarına hizmet eden" elitlere karşı savaştığını da sözlerine ekledi. Putin ayrıca Rusya'nın savaşı başlatmadığını ancak çatışmayı sona erdirmek için güç kullandığını öne sürdü. 

Putin'in, parlamentonun her iki kanadının üyelerine, askeri komutanlara ve askerlere yaptığı konuşmadan satır başları:

BATI CİNİ ŞİŞEDEN ÇIKARDI

Batı, cini şişeden çıkardı. Batı'nın hedefi sınırsız güç. Batı, bölgesel çatışmayı küresel hale getirmek istiyor. Batı, bizimle ekonomik cephede savaşıyor ancak başarılı olamayacak. Batı, altınımızı ve döviz rezervlerimizi çaldı. Amaçları, insanımıza zarar vermek.

Batı'da cinsiyet ve cinsel özgürlüklerin varoluşsal bir tehlike olduğunu dile getiren Rusya Devlet Başkanı, pedofilinin Batı'da adeta bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi.

Putin, "Kendi halklarına ne yaptıklarına bir bakın. Ailelerin, kültürel ve ulusal kimliklerin yok edilmesi ve pedofiliye varan çocuk istismarı sapkınlığı norm olarak ilan ediliyor... ve rahipler eşcinsel evlilikleri kutsamaya zorlanıyor" dedi.

NÜKLEER TEHDİT

Putin, Rusya'nın ABD ile yapılan ve kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni START'taki katılımını askıya alacaklarını "Rusya, stratejik silah anlaşmasına katılımını askıya aldı. Çekilmiyoruz, ancak katılımı askıya alıyoruz. ABD nükleer testler yaparsa biz de aynsını yaparız. ABD'de bazı nükleer silahların son kullanma tarihinin yaklaştığını biliyoruz" sözleriyle ifade etti.

Moskova, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında da ABD'lilerin stratejik nükleer silahlarını denetlemesini geçici olarak askıya almıştı.

"DONBAS HALKINI KORUYACAĞIZ"

Adım adım, dikkatli ve tutarlı bir şekilde, önümüzdeki sorunları çözüme kavuşturacağız. Donbas halkı 2014'ten bu yana kendi topraklarında yaşama ve anadillerini konuşma haklarını savunmak için mücadele ediyor. Abluka ve sürekli bombardıman koşullarında, Kiev rejiminin gizlenmeyen nefreti karşısında savaştılar ve pes etmediler. Rusya'nın kendilerini kurtarmaya geleceğine inandılar ve bunu beklediler. Bu arada biz de sorunu barışçıl yollarla çözmek için elimizden geleni yaptık. Sabırla bu en zor çatışmadan barışçıl bir çıkış yolu bulmaya çalıştık ama arkamızdan bambaşka bir senaryo hazırlanıyordu.

"UKRAYNA BATI'NIN REHİNESİDİR"

Ukrayna halkının, bu ülkeyi siyasi, askeri ve ekonomik anlamda fiilen işgal etmiş olan Kiev rejiminin ve onun Batılı derebeylerinin rehinesi haline geldiğini daha önce defalarca söyledim... Bugünkü Ukrayna rejimi esasen ulusal çıkarlara değil, üçüncü ülkelerin çıkarlarına hizmet etmektedir.

"TEMEL ANLAŞMALARI TEK TARAFLI BİTİRDİLER"

Şunu vurgulamak istiyorum. dünyada hiçbir ülkenin yurtdışında ABD kadar çok askeri üssü yoktur. Dünyanın dört bir yanında bunlardan yüzlercesi var. Tüm dünya onların Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması da dahil olmak üzere temel silahlanma anlaşmalarından çekildiklerini gördü. Dünya barışını koruyan temel anlaşmaları tek taraflı olarak yırtıp attılar. Bunu neden yaptılar? Sadece yapabildikleri için.

"RUSYA'YA YÖNELİK BATI YAPTIRIMLARI"

Batılı ülkeler Rus halkına acı çektirmek istiyorlar, ama hesapları tutmadı. Rus ekonomisinin ve yönetiminin onların düşündüğünden çok daha güçlü olduğu ortaya çıktı."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin