Putin Kırım Köprüsü saldırısında doğrudan Ukrayna'yı suçladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırının Ukrayna Gizli Servisi tarafından "tezgahlandığını" ve "gerçekleştirildiğini" açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Putin Kırım Köprüsü saldırısında doğrudan Ukrayna'yı suçladı

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastrikin ile özel bir toplantıda bir araya gelen Putin, ''Bu, Rusya Federasyonu'nun kritik sivil altyapısını hedefleyen bir terör saldırısıydı. Müsebbipleri, failleri, sipariş verenleri Ukrayna gizli servisleriydi'' ifadelerini kullandı.

Soruşturma Komitesi Başkanı Bastrikin, Ukrayna gizli servisinin Rus vatandaşları ve yabancılardan yardım aldığı konusunda Putin'e bilgi verdi.

Bastrikin, ''Bu bombalamanın amaçlarına yönelik soruşturmamızı sürdürüyoruz. Şüphesiz ki terör özelliği taşıyor. Bu bir terör saldırısıydı. Elimizdeki tüm veriler kesin bir sonuca varmamıza izin veriyor ki bu Ukrayna gizli servislerince hazırlanan bir terör saldırısıydı. Bu terör saldırısının amacı, Rusya için büyük önem taşıyan sivil altyapının geniş bir parçasını imha etmek etmektir" dedi.

Putin Kırım Köprüsü saldırısında doğrudan Ukrayna'yı suçladı

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in Kırım köprüsünde meydana gelen patlamadan iki gün sonra, Pazartesi günü Güvenlik Konseyi’ni toplayacağı ve toplantıya başkanlık edeceği belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, ‘Yarın cumhurbaşkanının Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleriyle planlı bir toplantısı var’ açıklamasında bulundu.

KARARNAMEYİ İMZALADI

Putin, Kerç Köprüsü’nde yaşanan patlamanın ardından Kerç Boğazı’nda önlemlerin artırılmasına yönelik kararnameyi imzalamıştı.

Kremlin’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ‘Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kerç Boğazı’ndan geçen ulaşım geçişini, Rusya Federasyonu ile Kırım Yarımadası arasındaki elektrik şebekesi köprüsünü ve Krasnodar bölgesi ve Kırım Yarımadası arasındaki doğalgaz boru hattını korumaya yönelik önlemler arttırılmasına yönelik kararname imzaladı.’ ifadelerine yer verilmişti.

Etiketler Putin Rusya Ukrayna
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin