Prof. Dr. Raşit Küçük hayatını kaybetti. 75 yaşındaki Prof. Küçük bir dönem Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştü Erdoğan ve Şentop'tan taziye geldi

Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Küçük için taziye mesajı paylaştı. Erdoğan'ın ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop başsağlığı mesajını iletti.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Raşit Küçük hayatını kaybetti. 75 yaşındaki Prof. Küçük bir dönem Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştü Erdoğan ve Şentop'tan taziye geldi

Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Damadı Suat Mertoğlu, yaklaşık 3 yıldır kanser tedavisi gören 76 yaşındaki Prof. Dr. Küçük'ün, tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini açıkladı. Mertoğlu, Prof. Dr. Küçük için Fatih Camisi'nde bugün ikindi vaktinde cenaze namazı kılınacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Küçük için taziye mesajı yayımladı. Erdoğan şu mesajı paylaştı: "İlmî ve akademik çalışmalarıyla hadis ve siyer alanlarına büyük katkıda bulunan, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın vefatını üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, talebelerine ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum."

İSAM BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI

Küçük, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dekanlık ve öğretim üyeliğiyle, Din İşleri Yüksek Kurulu ve Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) başkanlığı yapmıştı.

Birçok vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşunun hem kuruculuğunu yapan hem de buralarda üye olarak görev alan Küçük, yurt içi ve yurt dışında sempozyumlara katıldı, çok sayıda kitap ile akademik çalışmaya imza attı. Küçük, ilmi çalışmalarının yanı sıra binlerce öğrenci yetiştirdi.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, vefat eden eski Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük için başsağlığı mesajı yayımladı.

Şentop, sosyal medya hesabından "Alimin ölümü, alemin ölümüdür." başlığı ile paylaştığı mesajında, şunları kaydetti:

"Ömrünü Peygamberimizin sünnetini yaşamaya ve öğretmeye adamış kıymetli hocam Prof. Dr. Raşit Küçük'ün vefatını derin teessürle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin