Prof. Dr. Naci Görür "9 şiddetindeki deprem" sözlerine açıklık getirdi: Bazı şeyleri anlatamamışız!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depreminin şiddetinin 9 olabileceğini söylediği ifadelerine açıklık getirerek, "Depremin büyüklüğü ile şiddeti farklı şeydir. İstanbul’da 7 mertebesinde bir deprem olursa Marmara kıyılarında birçok yerde depremin şiddeti 9 olur." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Naci Görür "9 şiddetindeki deprem" sözlerine açıklık getirdi: Bazı şeyleri anlatamamışız!

Prof. Dr. Naci Görür, Kısa Dalga'ya verdiği mülakatta Marmara Bölgesi'nde deprem alarmı verdiklerini belirtmişti. Özellikle kıyıda 10 kilometre içerisinde kalan alanlarda depremin oldukça şiddetli hissedileceğini ve Avrupa Yakası’nda deprem zararlarının daha fazla hissedileceğini kaydeden Prof. Dr. Görür, depremin şiddetinin 9 şiddetini bulacağını ifade etmişti.

Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sözlerine açıklık getirdi. 

"İSTEK ÜZERİNE BİR AÇIKLAMA"

"Bir çok arkadaş hayretler içerisinde 'Hocam siz hiç Marmara’da depremin şiddetinin 9 olduğunu söylediniz mi?' diye soruyorlar ve benim söylediğime de inanmadıklarını söylüyorlar. Anlaşılan bu kadar uğraşımıza rağmen bazı şeyleri anlatamamışız. Depremin büyüklüğü ile şiddeti farklı şeydir. İstanbul’da 7 mertebesinde bir deprem olursa Marmara kıyılarında birçok yerde depremin şiddeti 9 olur. Eğer kıyıdan uzaklaşır ve lstrancalara giderseniz şiddet 5 veya 6’ya düşer, sevgiyle"

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin