Prof. Dr. Feyzi Bingöl Elazığ depremini bildi!

Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Aralık ayında Elazığ'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından 6-7 büyüklüğünde deprem beklediğini açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Feyzi Bingöl Elazığ depremini bildi!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından akıllara Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl'ün yaptığı açıklamalar geldi. Aralık ayında yaşanan depremin ardından fay hatlarında sorun olduğunu belirten Bingöl, 7 büyüklüğüne kadar deprem beklediğini açıklamıştı

Önlem alınması gerektiğine vurgu yapan Bingöl şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu bölgede Doğu Anadolu fayı dediğimiz Erzincan ve Erzurum’dan başlayan İstanbul’u da içerisine alan Kuzey Anadolu fayından sonra Türkiye’nin ikinci büyük fayı bulunuyor.

Ortalama 5 büyüklüğündeki depremler bu fay hattının geçtiği Sivrice ilçesinde birkaç yıl içerisinde sıkça tekrarlanıyor.

Bu 5 büyüklüğündeki deprem onun tetikleyicisidir ya da öncüsüdür diyemeyiz. 1978 yılından bu yana sürekli ilgililere dile getirdik. Bölgede özellikle; Elazığ, Malatya, Bingöl, Gaziantep ve Kahramanmaraş'a giden bu fay hattının 7 büyüklüğünde deprem oluşturma riski var.

Prof. Dr. Feyzi Bingöl kimdir?

1952 yılında Elazığ’da doğdu. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından, Strasbourg Louis Pasteur Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı.

1978 yılında Fırat Üniversitesi’nde jeoloji bölümünde göreve başlayan Bingöl, 1981-1988 yılları arasında yardımcı doçent, 1988-1994 yılları arasında doçent, 1994 yılında ise profesör oldu.

Meslek hayatı içinde Teknik Eğitim ve Mühendislik fakülteleri dekanlığı, Fen Bilimleri Enstitüsü müdürlüğü görevini de yapan Bingöl, 2000-2004 yılları arasında Fırat Üniversitesi Rektörlüğü görevini yaptı.

2008 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı.
Bingöl, evli iki kız çocuğu babasıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin