Son dakika! Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem!

Son dakika haberine göre Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden kısa bire süre sonra önce 5.4, ardından da 5.1 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika! Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 20.55'te 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremden başta Elazığ ve Malatya olmak üzere çok sayıda il de etkilendi. Kandilli Rasathanesi yetkilileri 7.03 km derinlikte gerçekleşen depremin 7 şiddetinde hissedildiğini açıklarken, 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından 60'tan fazla artçı sarsıntı yaşandı.

Artçılar 1 hafta sürebilir

Depremin ardından AFAD yetkilileri, artçı sartsıntılar 1 hafta boyunca devam edeceğini açıklarken, hasar gören binalara girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Depremin ardından Türkiye'nin bir çok kentinden yardım için ekipler yola çıktı.

Ölü sayısı artıyor

Depremin ardından acı haberler de geldi. İlk etapta 4 olarak açıklanan can kaybı sayısı AFAD tarafından Malatya'da 6, Elazığ'da 8 kişi olarak duyuruldu. Depremde can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Naci Görür'den korkutan açıklama

Deprem uzmanı Naci Görür, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından korkutan bir açıklama yaptı. Doğu Anadolu fay hattının uyanmaya başladığını belirten Görür, "Umarım yanılıyorum ama can kaybının olabileceğini düşünüyorum" dedi.

İletişim uyarısı yapıldı

Öte yandan depremin ardından telefon hatlarında yaşanan yoğunluğun kesintilere sebep olmaması için mesajlaşma ve web tabanlı uygulamaların kullanılması uyarısında bulunuldu. AFAD, bölgeye tüm ekiplerin sevk edildiğini açıklarken, stadyum, park ve benzeri yerler halkın kullanımına açıldı.

Meteoroloji deprem sonrası uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, vatandaşları bu gece aşırı soğuk ve don riskine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin