Polisin işkencesini 'skandal' başlığıyla duyurdu, hakkında dava açıldı!

Milliyet muhabiri Kemal Göktaş, “işkenceye toleransı” haberleştirdiği için hakaretten yargılanacak.

Google Haberlere Abone ol
Polisin işkencesini 'skandal' başlığıyla duyurdu, hakkında dava açıldı!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Bilgin, Milliyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş hakkında işkenceden sanık polisler için işkence mağduru kadına göre da daha az hapis istenmesini “skandal” sözleriyle eleştiren bir haberi nedeniyle dava açtı.



Göktaş, Savcı Göksel Er’in, İzmir'de Fevziye Cengiz isimli kadını Karabağlar Polis Merkezi içinde ağır şekilde darp ettikleri gerekçesiyle yargılanan polisler hakkında sunduğu mütalaayı eleştiren haberi nedeniyle “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” iddiasıyla dava açıldı.



Yargı pratiğine skandal dedi diye...



Göktaş, bianet’e İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava için 14 Kasım 'da Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifade vereceğini açıkladı.



Gazeteci, İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi savcısının mağdur Cengiz hakkında sekiz yıl hapis talep ederken şiddet uygulamakla suçlanan iki polis için 1’er yıl hapis, bir diğeri için de beraat istemesini gündeme getirmişti.



Göktaş, haberini “İzmir'de Karabağlar Polis Merkezinde Fevziye Cengiz isimli kadını dövdükleri görüntülerle ortaya çıkan polislerin işkence suçundan yargılandığı davada skandal yaşandı” tespitiyle sunmuştu.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin