Polis yüz binlerce sterlinin akıbetini araştırıyor. Eski İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon gözaltına alındı

Eski İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon gözaltına alındı. Polis, 2017'de toplanan 600 bin sterlinden fazla paranın akıbetini araştırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Polis yüz binlerce sterlinin akıbetini araştırıyor. Eski İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon gözaltına alındı

İskoçya'nın eski Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) finansmanıyla ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 

euronews'in haberine göre Sturgeon'un sözcüsü "Nicola Sturgeon pazar günü, İskoçya Polisi ile yapılan bir anlaşma uyarınca, ifadesi alındı ve sorgulanıp gözaltına alındı" dedi.

Bu açıklamadan kısa süre önce İskoç polisi Twitter'dan yaptığı açıklamada 52 yaşında bir kadının SNP'nin finansmanı ve mali durumuyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurmuştu.


Bu kişinin eski Başbakan olduğunu teyit eden sözcü, "Nicola, istendiği takdirde soruşturmayla ilgili işbirliği yapacağını sürekli olarak söyledi ve bunu yapmaya devam ediyor" dedi. 

Polis, 2017 yılında bağımsızlık yanlıları tarafından toplanan 600 bin sterlinden fazla paranın akibetini araştırıyor. Paranın kanunen bu konudaki harcamalar için ayrılması gerekiyordu ancak partinin dosyalanmış hesaplarında bu miktara rastlanmadı.

Etiketler iskoçya başbakan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin