Polis intiharları konusunda açıklama. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 2016'de söz konusu vaka sayısı 51, 2022'de 44 yani bu vakalarda azalış yaşandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son günlerde günleme gelen polis intiharları konusunda önemli açıklamalar yaptı. Söz konusu vakaların 2016 yılında 51 olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "2022 yılında 44 olmuştur. Yani toplam personel sayısı arttığı halde bu vakalarda azalış yaşanmıştır" ifadelerini kullandı. Soylu, intiharların nedenleri konusunda da açıklama yaptı. Kadıköy'deki saldırı için de "Henüz bir terör bağlantısı göremedik" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Polis intiharları konusunda açıklama. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 2016'de söz konusu vaka sayısı 51, 2022'de 44 yani bu vakalarda azalış yaşandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son günlerde günleme gelen polis intiharları konusunda önemli açıklamalar yaptı. Söz konusu vakaların 2016 yılında 51 olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "2022 yılında 44 olmuştur. Yani toplam personel sayısı arttığı halde bu vakalarda azalış yaşanmıştır" ifadelerini kullandı. Soylu, intiharların nedenleri konusunda da açıklama yaptı.

KADIKÖY'DEKİ PATLAMA

Bakan Soylu, Kadıköy patlamasındaki bomba iddiasını ise şöyle yanıtladı: "Şu ana kadar terör bağlantısı göremedik. Evde havai fişek malzemesi bulundu. Terör bağlantısı göremedik, bir terör örgütüyle irtibat ve iltisak göremedik. Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik. Soruşturma yürütülüyor. 30’a yakın kişinin ifadesi alındı. Patlamaların ardı ardına 3 defa söyleniyor olmasının nedeni hem normal tüp hem de oksijen tüpü patlamış"

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ YAŞANMADI

Bakan Soylu'nun polis intiharları ile ilgili yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

"1 Ocak- 10 Ekim tarihleri arasındaki dönemler kıyaslandığında 2016 yılındaki söz konusu vakaların sayısı 51, 2022’de ise 44 olmuştur. Yani toplam personel sayımız arttığı halde, bu vakalarda azalış yaşanmıştır. Tam yıl olarak kıyaslarsak da 2016’da vaka sayısı 63, 2020 yılında vaka sayısı 39’dur. Burada sadece 2021 yılında pandemi sonrasında vaka sayılarında bir artış yaşanmış, diğer yıllardan ayrı olarak 2021 yılının tamamında 89 vaka görülmüştür. 2021 yılının 01 Ocak-10 Ekim dönemi vaka sayısı 70, bu yıl ise 44’dür. Yani burada da bir azalma,  önceki yılların seviyesine dönüş söz konusudur."

"NEDENİ AİLEVİ SEBEPLER"

"Bu olayların sebeplerine baktığımızda 2021 ve 2022 olaylarında, ilk sırada evlilik çatışmaları ve ailevi sebepler olduğunu görüyoruz. Geçen yıl ve bu yıl toplam 133 vakanın 30’u, evlilik ve ailevi sebeplerden kaynaklanmıştır. İkinci sıradaki sebep, ekonomi sebeplerdir, 39 vaka da bu şekildedir. Buradaki ekonomik sebeplerin detayında ise kripto para ve sanal bahis ve bunlara bağlı kayıplar, göze çarpmaktadır. Dördüncü sebep, psikiyatrik rahatsızlıklardır, bunun sayısı 17’dir. Beşinci sebep duygusal sebeplerdir, yani karşı cins tarafından reddedilme, ilişkinin yürümemesi gibi konulardır. Burada da toplam 9 vaka vardır.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin