Piyasanın beklediği hareket geldi mi? Gelen haberler etkili oldu. Bitcoin aylar sonra 30 bin doları gördü

Bitcoin fiyatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun iShares'in spot ETF'sine onay verdiği haberleriyle yaklaşık %10 oranında bir yükseliş kaydetti ve 30 bin doların üzerine çıktı. Ancak, bu haberlerin doğruluğu teyit edilememesi nedeniyle fiyatlar tekrar 28 bin doların altına geriledi. BlackRock şirketi ise, CoinTelegraph'ın SEC'in ETF onayına ilişkin haberini doğrulamadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Piyasanın beklediği hareket geldi mi? Gelen haberler etkili oldu. Bitcoin aylar sonra 30 bin doları gördü

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), iShares'in spot ETF (Borsa Yatırım Fonu) ihraç etmesine onay verdiği yönündeki haberlerle Bitcoin fiyatları sert dalgalandı.

Gelen haberlerle, 27 bin dolar seviyesinin üzerinde işlem gören Bitcoin, yaklaşık yüzde 10 artış göstererek 30 bin 514 dolara kadar yükseldi. En popüler ve işlem hacmi en yüksek kripto para birimi Bitcoin, sonrasında haberlerin doğrulanamamasıyla geriledi ve yeniden 28 bin doların altına sarktı. Bitcoin, saat 17.53 itibarıyla yüzde 4,48 oranında primle 28 bin 212 dolarda hareket ediyor.

Resmi açıklama gelmedi

Piyasalarda asıl gözler SEC'in Grayscale Bitcoin ETF'i için vereceği kararda. SEC'in mahkemeden Grayscale'in talebi yönünde çıkan kararı temyiz edip etmeyeceği spekülasyonları piyasaya yön veriyor.

Bu arada iShares spot Bitcoin ETF'ine onay konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi.

BlackRock haberi doğrulamadı

Varlık yönetim şirketi BlackRock, CoinTelegraph'ın verdiği "SEC, iShares'in Bitcoin zhot ETF'ini onayladı haberini doğrulamadı.

BlackRock'ın bir sözcüsü SEC'e yaptıkları ETF başvurusunun hala değerlendirilmekte olduğunu ifade etti.

Bloomberg analisti James Seyffart da Cointelegraph'ın haberinin doğru olmadığını öne sürdü.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Bitcoin ABD SEC
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin