Piyasalarda büyük deprem! Altın ve petrol fiyatları fırladı. İşte altın ve petrol fiyatlarını yükselten neden

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim piyasaları vurdu. Rusya’nın Ukrayna yakınlarına daha fazla asker yığdığı ve bir işgalin her an gelebileceği konusunda uyarması üzerine ABD hisse senetleri Cuma günü öğleden sonra işlemlerinde keskin bir düşüş yaşadı. Altın ve petrol fiyatları fırladı...

Google Haberlere Abone ol
Piyasalarda büyük deprem! Altın ve petrol fiyatları fırladı. İşte altın ve petrol fiyatlarını yükselten neden

ABD'nin, Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal edebileceğine dair uyarısı tüm dünyayı hareketlendirdi, Beyaz Saray ve Kremlin'den krize ilişkin peş peşe açıklamalar geldi. Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden arasında bugün gün içerisinde telefon görüşmesinin planlandığını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı da, “Batı ülkeleri ve Batı medyası, Ukrayna çevresindeki yapay gerilimi tırmandırmak için kumpas başlattılar" açıklamasını yaptı.

 Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olası askeri müdahalesine ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından altının ons fiyatı yüzde 1.8 artarak 1850 dolar seviyesini aştı. Petrol fiyatları da Ukrayna ile ilgili haber akışının ardından %4'ten fazla yükselerek 93 dolara çıktı.

ABD hisse senetleri Cuma günü öğleden sonra işlemlerinde keskin bir düşüş yaşadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin