Piyasalar ateş hattında. İflas paniği yaşanıyor. Kredi iflas riskinde yeni zirve görüldü

Enflasyon, işsizlik ve kredi sorunu ekonomiyi kötü yönde etkiledi. Geçen hafta Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takasının (CDS) 700 puanı aşmasının ardından bugün de CDS'ler gün içinde 718 puanı aştı. Böylece, Türkiye'nin risk primi son 14 yılın zirvesine yükselmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol
Piyasalar ateş hattında. İflas paniği yaşanıyor. Kredi iflas riskinde yeni zirve görüldü

Türk lirasının döviz kuru karşısında yaşadığı son değer kayıpları sonrası kredi iflas riskini gösteren CDS’lerde yeni zirve yaşandı.

Türkiye’nin beş yıl vadeli borcunu iflasa karşı korumanın maliyetini gösteren CDS’ler 718 puanı aşarak Refinitiv verilerine göre 2008’den bu yana rekor seviyeye çıktı. Böylece, Türkiye’nin risk primi son 14 yılın zirvesine yükselmiş oldu.

CDS’ler geçen hafta da 700 puanı aşmıştı.

TL’DEKİ ERİME SÜRÜYOR

Öte yandan, bu haftaya 15,55 seviyesini aşarak başlayan dolar/TL, öğleden sonra 15.60’ı da aştı. Dolar kuru, yaklaşık 10 günlük yükselişle kur korumalı mevduatın açıklandığı 20 Aralık’tan beri ilk kez 15.60 seviyesini aşmış oldu. Dolar kuru öğleden sonra yaşadığı hareketlilik sonrası 15,65 seviyesini de aştı.

Euro/TL de bugün 16,31’in üzerini test etti.

Kur politikasına yönelik orta vadeli riskler artıyor. Analistler, kamunun yön belirleyici olduğu kur politikasına yönelik risklerin özellikle de orta vadede arttığına dikkat çekiyorlar.

Etiketler piyasa iflas faiz kredi risk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin