Pınar Selek'in ifadesinin uluslararası adli yardımlaşmayla alınması talebine ret. Davası 28 Haziran'a ertelendi

Sosyolog Pınar Selek'in Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin yargılandığı ve dört kez beraat ettiği dava Çağlayan Adliyesi'nde görüldü. Selek'in ifadesinin uluslararası adli yardımlaşma yoluyla alınması talebi reddedildi. Mahkeme, Selek için Fransız adli makamlarına yazılan kırmızı bülten talepnamesinin sonucunun beklenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 28 Haziran'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Pınar Selek'in ifadesinin uluslararası adli yardımlaşmayla alınması talebine ret. Davası 28 Haziran'a ertelendi

Sosyolog Pınar Selek, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun bozma kararının ardından beşinci kez açılan davada ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

Selek'in dört kez beraat ettiği Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin yeniden görülen yargılandığı davanın ikinci duruşması Çağlayan'daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Gazeteduvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, mahkeme başkanı Selek hakkında "Savunmasının alınabilmesi için adli istinabe yolunun kullanılmasının mümkün olmaması nedeniyle kırmızı bülten çıkarıldığını" belirtti ve Adalet Bakanlığı ile Fransa Adalet Bakanlığı arasında yazışmaların sürdüğünü söyledi.

Duruşmada mahkeme başkanının ardından ilk sözü, Pınar Selek'in babası avukat Alp Selek aldı. "Davanın ilk gününden bu yana insanlar yaşlandı, ölenler oldu. Yeni doğan çocuklar 25 yaşına geldi. Çok haksız bir dava. Kırmızı bültenle ilgili karar çıkana kadar savunma yapmayacağız" dedi.  

BABA SELEK: DAVA BAŞLADIĞINDA 68 YAŞINDAYDIM, BUGÜN 93 YAŞINDAYIM

Avukat Selek, "Bu dava başladığında ben 68 yaşındaydım. Şimdi 93 yaşındayım" ifadelerini de kullandı.

28 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Avukatların ardından söz alan duruşma savcısı, kırmızı bülten kararının uygulanması ve diğer eksiklerin tamamlanması için beklenilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Pınar Selek hakkındaki kırmızı bültene ilişkin Fransız adli makamlarına yazılan talepnamenin sonucunun beklenmesine ve tutuklama kararının devamına hükmetti.

Heyet, sanık Selek'in üzerine atılı suça istenen cezanın müebbet hapis olduğunu ve savunmasının mahkeme huzurunda alınması gerektiğine karar vererek savunmasının uluslararası adli yardımlaşma yoluyla alınmasına ilişkin talebi de reddetti.

Sanık Abdulmecit Öztürk hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının beklenmesine hükmeden heyet, duruşmayı 28 Haziran 2024'e erteledi.

Duruşmanın sonunda söz alan Sınır Tanımayan Savunma avukatlarından Françoise Cotta, "Siz bu davanın kaç yıl daha süreceğini öngörüyorsunuz?" diye sordu.

Mahkeme Başkanı da, "Hakimler kararlarıyla konuşur" diye cevap verdi.

 

Etiketler pınar selek dava
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin