Pes dedirten savunmasın rağmen 'haksız tahrik' indirimi. Tartıştığı ablasını öldüren sanığa 20 yıl hapis cezası

 Kırşehir'in Mucur ilçesinde ablası Fadime Öcal'ı öldüren Gökhan Öcal hakim karşısına çıktı. Duruşmada "Yine olsa hesabını sorardım" diyen Öcal 'haksız tahrik' indirimi uygulanarak, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Pes dedirten savunmasın rağmen 'haksız tahrik' indirimi. Tartıştığı ablasını öldüren sanığa 20 yıl hapis cezası

Olay, geçen yıl 17 Temmuz'da Hamidiye Mahallesi Güneş Sokak'ta meydana geldi. Antalya'da oturan Gökhan Öcal, ablasının yaşadığı ilçeye geldi. Öcal ile ablası arasında tartışma çıktı. Gökhan Öcal, belinden çıkardığı tabancayla ablasına ateş etti. 38 yaşındaki Fadime Öcal hayatını kaybetti, Gökhan Öcal da suç aleti ile teslim oldu. Tutuklanan Gökhan Öcal hakkında 'kardeşi kasten öldürme' suçlamasıyla dava açıldı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında Gökhan Öcal ile avukatı hazır bulundu.

'YİNE OLSA HESABINI SORARDIM'

Duruşmada Öcal eski savunmasının arkasında olduğunu söyleyen  ve katlettiği ablasını suçlayan Öcal, " Yine olsa hesabını sorardım. Korkutmak isterken silah ateş aldı. Kendisinin ettiği küfürler ve hakaretler, beni çok öfkelendirmişti. Çevredeki insanların yüzüne bakamaz hale gelmiştim" dedi.

Mahkeme heyeti, Öcal'ı 'kardeşi kasten öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra sanığa, 'haksız tahrik' indirimi uygulayarak cezasını 20 yıla düşürdü. Gerekçe olarak Fadime Öcal'ın kardeşi Gökhan Öcal'a sarf ettiği tahrik edici sözler ve mesajlar gösterildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin