Pervin Buldan tezkere için hayır çağrısı yaptı

Meclis'te bugün görüşülecek olan Suriye ve Irak tezkeresiyle ilgili tartışmalar sürerken CHP cephesinden ilk açıklama Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. Grup toplantısından sonra bir açıklama da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özel hayır oyu vereceklerini açıkladı. Bu arada HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da tezkereye hayır oyu verilmesi yönünde bir çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Pervin Buldan tezkere için hayır çağrısı yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkerenin bugün görüşüleceğini hatırlatarak muhalefete çağrıda bulundu. Buldan, "Tezkereye 'evet' demeyin" ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda oylanacağını hatırlatan Buldan, muhalefet partilerine çağrıda bulundu.

Buldan, şunları kaydetti: "İktidarın Suriye tezkeresi ile Türkiye'yi yeni maceralara sürükleme ve kendi koltuğunu sağlama alma gayretlerine destek olmayın. Kaybetmekte olan iktidarın değirmenine su taşımayın. Suriye barışının yanında yer alın, diyalogun, müzakerenin yanında yer alın. ÖSO'ya IŞİD'e, El Nusra'ya uzanan bu tezkereye evet demeyin. Evet oyu verecek ellere bunu hatırlatmak istiyorum. Kürt sorununun çözüm yerini parlamento olarak görenler tezkereye hayır demelidir. Tezkereye evet demeniz bu kadim sorunun çözüm kalmasına hizmet etmektir, bundan kaçının."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin