CHP'nin tezkere kararı belli oldu, Özgür Özel'den açıklama geldi

Suriye ve Irak tezkeresi TBMM'ye sunuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı grup toplantısında tezkere içerisindeki 'Yabancı askerlerin Türkiye'de bulunması' maddesine itiraz ettiklerini açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Suriye ve Irak tezkeresine hayır oyu vereceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin tezkere kararı belli oldu, Özgür Özel'den açıklama geldi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Suriye ve Irak tezkeresine hayır oyu vereceklerini açıkladı.

TBMM'de gazetecilere açıklama yapan Özgür Özer, "Bu torba tezkereye 'hayır' oyu vereceğiz. 4 farklı konuyu bir araya koymuşlar. Zaten ikisi için tezkereye ihtiyaç yok. Kuzey Irak'taki PKK ile ya da Suriuye'deki IŞİD ile mücadele etmek için tezkereye ihtiyaç yok. 'Terörle mücadele için tezkere istiyoruz' demeleri biraz algı yönetiminden başka bir şey değil. İkinci husus Suriye'nin toprak bütünlüğünü yani İdlib'deki misyonu karşılayacak hiçbir şey yok orada. Bu tezkere İdlib misyonunu tatmin edecek bir tezkere değil. Üçüncü ve en önemli husus ilk kez 2 yıllık yetki isteniyor. Bu 2 yıllık yetki süresinin içinde zaten seçimler var. Gününde bile yapılsa seçimlerden sonraki 4 ayı yani gelecek parlamentonun yetkisine tecavüz eden bir süreç var. Tüm bunları birlikte değerlendirdiğimizde Recep Tayyip Erdoğan'ın iç politika için istediği, Suriye ile bir savaş çılgınlığına girişebileceği böyle bir sorumluluğa ortak olmak, buna 'evet' demek mümkün değil. Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi kendi hırsı, kendi siyasi düşünceleri doğrultusunda ve iç politikaya malzeme etmek için yönetmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

'İTTİFAK ORTAĞIMIZIN KARARLARINA SAYGILIYIZ'

Özgür Özel, Millet İttifikı ortağı İYİ Parti'nin tezkereye 'evet' oyu kullanacağının hatırlatırlması üzerine "İttifak ortağımızla birbirimizin kararlarına son derece saygılıyız. Onların argümanları da kıymetli ve şu anda dinlidiğimiz konuşmalarda tezkerenin yanlışlarını en sert şekilde eleştiriyorlar. Kendi tercihleri olarak bütün itirazlarına rağmen 'evet' oyu vermeyi kararlaştırmışlar. Biz buna saygılıyız, onlar bizim kararımıza saygılı. Ama CHP ittifak ortaklarıyla birlikte herhangi bir sorun yaşamaksızın Türkiye'yi birlikte ve iyi yönetmek üzere yol yürümeye devam ediyor" dedi. 

Ali Şeker daha önce açıklamıştı 

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de daha önce yaptığı açıklamada TBMM’de bugün görüşülecek olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatmayı amaçlayan tezkereye 'hayır'  diyeceğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda oylanacak.

Salıcı'dan açıklama gelmişti

Oylamada CHP'nin tavrının ne olacağına ilişkin MYK toplantısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Türkiye’nin güvenliği, yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalma ihtimalimiz varken daha önceki eleştirilerimizle birlikte ama İdlib konusundaki ağır tarihi sorumluluğu gözeterek bir karar vereceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Ali Şeker "hayır" oyu vereceğini açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise tezkere 'hayır' oyu vereceğini açıkladı.

Şeker, CHP'deki Gelecek İçin Sol Kanat ekibinin "Genel kurul görüşmelerinde partimizin tezkere destek olmamasını ve 'hayır' oyu vermesini istiyoruz" diyerek yaptığı açıklamayı Twitter hesabından alıntılayarak "Tezkereye hayır" ifadesini kullandı.

İşte o açıklama

CHP'nin tezkere kararı belli oldu, Özgür Özel'den açıklama geldi - Resim : 2

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin