Parlamento Muhabirleri Derneği 50 yaşında!

Parlamento Muhabirleri Derneği'nin 50. Kuruluş Yıldönümü Meclis'te siyasetçilerin ve gazetecilerin katılımıyla kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Parlamento Muhabirleri Derneği 50 yaşında!

Parlamento Muhabirleri Derneği'nin 50. Kuruluş Yıldönümü Meclis'te siyasetçilerin ve gazetecilerin katılımıyla kutlandı.



Meclis'te düzenlenen törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM İdare Amirleri Salim Uslu, Ömer Faruk Öz, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu milletvekilleri ve parlamento muhabirleri katıldı.



Törende konuşan PMD Başkanı Göksel Bozkurt, basında yaşanan zorluklara dikkat çekti.



PMD'nin tarihçesini anlatan Göksem Bozkurt, "Aslında 50 bizim resmi yaşımız. 23 Nisan1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğunda tanıkları parlamento muhabirleriydi. O nedenle bugün biz 94'üncü yaşımızı kutluyoruz" dedi.



Bozkurt şöyle devam etti: 



"Cumhuriyet tarihi boyunca gerek mesleki, gerekse siyasi pek çok önemli olaya tanıklık eden PMD, bugün bu birikimini ve deneyimini gelecek kuşaklara taşımak için çaba harcıyor. PMD; geçen elli yılda demokrasi ve özgürlüklerin gelişimine özgün katkıları ile kendini kanıtlamış bir geleneğe sahiptir. Bu katkısını, demokrasinin askıya alındığı yıllarda da aralıksız sürdürmüş ve herkesin sustuğu o karanlık dönemde kapatılmasına rağmen demokrasi ve özgürlüklerin savunucusu olmuştur. Kurulduğu günden bu yana basın özgürlüğü ve demokrasinin sınırlarının genişletilmesi konusunda etkin olan PMD, iktidarların bu alanı daraltma girişimlerine her zaman karşı durmayı görev bilmiştir."



PMD, dün olduğu gibi bugün de her türlü baskı ve yasakların karşısında durmaya devam edeceğini ifade eden Göksel Bozkurt, "Yıllardır şaşmadan uyguladığımız bu ilke, PMD'nin meslek etiğini öne çıkartan yapısını çok daha güçlü biçimde bugünlere taşıdı. Bugünden sonra da derneğimizin aynı ilke ve saygınlığını sürdüreceğine olan inancımız tamdır" diye konuştu.



Kutlama töreninde PMD'nin 50 yılı hazırlanan bir belgeselle anlatıldı. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin