Parasız yaşanamayan ülke: ABD'de evsizlerin sayısında rekor artış bekleniyor!

Amerika Birleşik Devletleri'de (ABD) sokakta yaşamak zorunda kalan insanların sayısında rekor artış bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Parasız yaşanamayan ülke: ABD'de evsizlerin sayısında rekor artış bekleniyor!

2019 yılında ABD'deki evsiz nüfusu bir önceki yıla göre yüzde 2,7 artarak o güne kadarki en yüksek rakama ulaşmıştı. Wall Street Journal'ın haberine göre, bu yıl bu oran yerle bir olacak. 

Araştırma sokakta yaşamak zorunda kalanların sayısında yüzde 11'lik bir artış öngörüyor. Gazete, ABD genelinde evsizlere yardım eden grupların verilerine dayanarak yaptığı araştırmada toplam sayı 577 bin olarak öngörüldü. 

Hükümetin, ülkedeki tek bir evsizlik gecesini temsil etmesi beklenen resmi tahmini bu yılın sonlarına doğru açıklanacak. Büyük bir faktör: COVID yardım fonlarının azalması ile birlikte artan konut maliyeti. Ulusal Evsizler Koalisyonu'ndan Donald Whitehead Jr. "Bu kaynaklar mevcut olmadığında neler olduğunu görüyoruz" diyor.

NPR ayrıca, özellikle ülkedeki evsizlerin yaklaşık üçte birini barındıran Kaliforniya'daki temel sorunları da araştırdı. Haber, her zamankinden daha fazla insanın kalıcı konutlara yerleştirilmesine yardımcı olunduğuna, ancak yine de evsiz sayısının artmaya devam ettiğine işaret ediyor. 

HaberGlobal'de yer alan habere göre, Çok yüksek kiralar ve uygun fiyatlı konut eksikliği büyük rol oynuyor ve birçok belediyenin yeni uygun fiyatlı birimlerin inşasını yasaklayan imar yasaları var. Hem Batı Yakası'ndaki Los Angeles hem de Doğu Yakası'ndaki New York City bu yıl rekor düzeyde evsizlik ilan etti. Ancak NPR genel artış eğiliminin ülke çapında geçerli olduğunu belirtiyor. 

Metro Denver Evsizler İnisiyatifi'nden Jamie Rife, "COVID-19 döneminin tüm ekonomik etkilerini hissetmeye başlıyoruz" diyor.  Wall Street Journal, bu şehrin bu yıl evsiz sayısında yüzde 32'lik bir artış kaydettiğini ve bunun büyük şehirler için en büyük artışlardan biri olduğunu belirtiyor. 

Evsizliği Sona Erdirmek için Ulusal İttifak "Evsizliğin Durumu 2023 " raporunda , Amerika'daki evsizliğin 2017'den bu yana artmakta olduğuna ve bu eğilimin çoğu "ırksal, etnik ve cinsiyet alt grupları" arasında tutarlı olduğuna işaret ediyor.

Etiketler Dünya ABD Sokak evsiz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin