Özgür Özel'in ittifak açıklamasına İYİ Parti'den yanıt. İYİ Partili Rıdvan Uz, kapıları kapattı: Kararımız net, geri dönmeyiz

CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel yerel seçimlerde başta Meral Akşener olmak üzere tüm siyasi partilerle görüşeceklerini söylemişti. İYİ Parti cephesinden Özgür Özel'e yanıt geldi. İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, yaptığı açıklamada "Bizim kararımız ve duruşumuz çok net. Bu saatten sonra geri dönmeyiz. Biz pazarlığımızı milletimizle yapıyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel'in ittifak açıklamasına İYİ Parti'den yanıt. İYİ Partili Rıdvan Uz, kapıları kapattı: Kararımız net, geri dönmeyiz

CHP Kurultayı'nda Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesinin ardından ittifak tartışmaları yeniden gündeme gelirken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada "Kazanan bir muhalefet olma adına buna her partinin ilgisinin olacağını düşünüyorum. Genel Başkanımızın da aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Çünkü kendisi de diyaloğa açık biri. Ben bu yönüyle de yeni müzakerelerin yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Özel ise, "Hem Meral hanımla hem de yerel seçimde ittifak yapmamız gereken tüm siyasi partilerle görüşeceğiz. Kapılar açık, el şıkışmaya açığız. İlkeli, şeffaf, her iki tarafa da kazandıran bir ittifak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 "BU SAATTEN SONRA GERİ DÖNMEYİZ"

Haber Global'e konuk olan İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, değişimcilerin galip geldiği CHP ile yeni bir ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya yanıt verdi. "Millet İttifakı'ndan çekilme kararımızın arkasındayız." diyen Uz, "Bizim kararımız ve duruşumuz çok net. Bu saatten sonra geri dönmeyiz." diye konuştu. İYİ Parti olarak seçimle 'kesinlikle' tek başlarına gireceklerinin altını çizen Uz, "Biz pazarlığımızı milletimizle yapıyoruz." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin