AK Parti’de yerel seçim takvimi belli oldu. AK Parti 19 Kasım'da sandık başına gidiyor

Türkiye 31 Mart Pazar günü belediye başkanlıkları seçimi için sandık başına gidecek. Partilerde aday belirleme süreci hızlandı. AK Parti, yerel seçim için aday başvurularını 9-17 Kasım'da alacak, 19 Kasım'da elektronik ortamda temayül yoklaması yapacak.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti’de yerel seçim takvimi belli oldu. AK Parti 19 Kasım'da sandık başına gidiyor

AK Parti’nin 31 Mart 2024’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı.

Bu kapsamda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK’ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı.

PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Takvime göre, 9 Kasım Perşembe başlayacak aday başvuruları 17 Kasım’da sona erecek.

Temayül yoklaması 19 Kasım’da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.

YEREL SEÇİM TAKVİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024'teki yerel seçime ilişkin açıklama yapmıştı.

Yener, YSK'nın 1 Ekim tarihi itibarıyla seçmen listelerini Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nden alacağını belirtti.

Ahmet Yener, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayacak seçim takvimiyle birlikte yapılacak işlemlerin genelgeler yoluyla kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

YSK Başkanı, yerel seçimde de deprem bölgesindeki vatandaşlar için kolaylaştırıcı bazı tedbirler alınacağını vurguladı.

Yener, deprem bölgesindeki seçmenlerin adres taşıma işlemlerini daha kolay gerçekleştirmesi için bir yol haritası çizileceğini de belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin