Özgür Demirtaş'tan üniversite öğrencilerine altın değerinde tavsiye. Hangi üniversiteye gidilmeli. Üniversitede hangi bölüm seçilmeli. Üniversite tercihinde nelere dikkat edilir?

Özgür Demirtaş YouTube hesabından üniversite tercih sürecindeki öğrenciler için canlı video çekti. Üniversite sınavının ardından yüz binlerce öğrencinin tercih sürecinde kafası karışık iken Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş'tan öğrencilere altın değerinde tavsiyeler geldi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Demirtaş'tan üniversite öğrencilerine altın değerinde tavsiye. Hangi üniversiteye gidilmeli. Üniversitede hangi bölüm seçilmeli. Üniversite tercihinde nelere dikkat edilir?

Üniversite sınav sonuçlarının tamamlanmasıyla yüz binlerce öğrencinin üniversite tercih heyecanı başladı.

Bununla birlikte birçok öğrenci puanlarına göre en iyi bölümü ve üniversiteyi araştırmaya koyuldu.

Özgür Demirtaş bu heyecanlı süreçte üniversite öğrencisi adaylarını yalnız bırakmadı. YouTube hesabından video çekerek hangi üniversiteye, bölüme gidilmesi gerektiğini, bir üniversiteden nasıl daha iyi verim alınabileceğini tane tane anlattı.

HANGİ ÜNİVERSİTEYE GİDİLMELİ?

Özgür Demirtaş canlı yayınında özellikle dünya çapındaki üniversitelerin günümüzde geri kaldığını söyledi. Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin de bunun bilincinde olmasını, bu noktadaki eksikleri kendi hayatlarında ona göre tamamlamaları gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin dünya çapında geçerliliği olmayan bir üniversiteye girmek yerine sınava 1 sene daha hazırlanmalarını tavsiye ederek şunları söyledi: "Eğer puanınız sadece böyle yerlere yetiyorsa ben sizin yerinizde olsam sınava bir daha girerdim. Bakın sınav geçmiş, hepinize geçmiş olsun arkadaşlarım. Eğer ki sınavda başarısız oldunuz diyelim. Bu dünyanın sonu değil bir kere. Hayattaki başarınız illa mezun olduğunuz okulla falan ölçülmüyor. Aralarında bir ilişki var ama o ilişki yüzde 100'lük bir ilişki değil hatta bazen ters bile çalışıyor o yüzden sınavda kötü performans gösterenlerin üzülmesini istemiyorum. Hayat bitmedi devam ediyor. Bir yıl sonra çok daha iyisini yapabilirsiniz. Sınavda eh bir başarı gösteren arkadaşlar, sizlerin de kötü bir üniversiteye gitmesini istemiyorum. Neden istemiyorum çünkü bu hayat sizin hayatınız ve gideceğiniz üniversite CV'nizde yazıyor olacak hayatınız boyunca. bir tık daha bastırıp daha iyi bir üniversiteye gidebiliyorsanız gerçekten bu değer."

ÜNİVERİSTE TERCİHİNDE NELERE DİKKAT EDİLİR?

İyi üniversitelerin iyi eğitim, öğretim vermesi gerektiğini ve öğrencileri gerçek hayata hazırlaması gerektiğini belirten Özgür Demirtaş şöyle devam etti: "Peki gerçek hayata bir okul insanları nasıl hazırlar? O okulda okurken veya çıktığınız zaman iyi staj olanakları bulabilmelisiniz gerçek hayata hazırlanabilmek için. O okulun hocalarının gerçek dünyadaki CEO'larla yöneticilerle iyi ilişkilerinin olması lazım, tanınmış olması lazım. Etrafınızdaki öğrencilerin sizin gibi zımba gibi olması lazım."

Üniversitenin öğrencideki sorgulama yeteneğini geliştirmesini gerektiğini belirten Özgür Demirtaş akademisyen olmak isteyen öğrencilere de üniversitenin bir şeyler katması gerektiğini söyledi. 

ÜNİVERSİTEDE HANGİ BÖLÜME GİDİLMELİ?

Bölüm tercihinin öğrencilerin kişisel özelliklerine göre değişeceğini söyleyen Özgür Demirtaş öğrencilerin özelliklerine göre bölüm seçmesi gerektiğini söyledi. Örneğin analitik yetenekleri yüksek olan öğrencilerin matematiksel alanda yönelmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin