Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na müdahale çıkışı! Olacakları ve olması gerekeni söyledi: Satmayın

TÜİK açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'na çağrıda bulundu. Bundan sonra olacakları ve olması gerekeni söyledi. Merkez'e dolara müdahale konusunda da tepki gösterdi. "Satmayın" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na müdahale çıkışı! Olacakları ve olması gerekeni söyledi: Satmayın

Türkiye İstatistik Kurumu’nun bugün açıkladığı Kasım ayı enflasyonu bir önceki aya göre, yüzde 3,51 arttı. Gerçekleşen artış, AKP iktidarı boyunca 2018 ayının Eylül ayındaki yüzde 6,30’dan sonra en büyük ikinci artış olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de enflasyon olarak kabul edilen TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) yıllık bazda yüzde 21,31 olarak açıklanırken, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık TÜFE’yi yüzde 58,65 olarak gerçekleştiğini duyurdu. ENAG aylık artışı yüzde 9,91 olarak ölçümledi.

Türkiye'nin en tartışmalı kurumlarından biri olan TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileriyle ilgili ekonomistlerden de yorumlar geldi.

 ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN ÇAĞRI 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından Merkez Bankası'na yaptığı çağrıda ''Rezerv satmayın. Rezerv satarak kur dengelemek sağlıksız ve verimsiz bir yöntemdir" dedi. 

Demirtaş şöyle devam etti: "Rezerv satmayın. Rezerv satarak kur dengelemek sağlıksız ve verimsiz bir yöntemdir. Rezervimizdeki her dolar çok değerli. Rezerv satmayın. Rezerv satmayın. Merkez Bankası'nın para politikasını düzeltin ve güven verin yeter"

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin