Merkez Bankası'ndan dolara bir müdahale daha! Dolar 14 liradan geri döndü ama...

Enflasyon verileri sonrası Dolar/TL 13.88 seviyesini gördü. Bu seviye sonrası da Merkez Bankası dolara müdahalede bulundu. Açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle müdahale yapılmıştır" denildi. Müdahale sonrası dolar 13. 40 seviyesine geriledi. Ancak dolar o seviyelerde kalamadı yeniden 13.80 sınırına geldi.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası'ndan dolara bir müdahale daha! Dolar 14 liradan geri döndü ama...

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada," Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." denildi.

Merkez Bankası 2 Aralık'ta dolara müdahalede bulunmuştu.

Merkez Bankası açıklamasında, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumlarının önüne geçmek için Merkez Bankası, 2014 yılından bu yana ilk kez dün öğlen saatlerinde kurlara doğrudan müdahale etmiştir." denilmişti.

2 Aralık'taki müdahale öncesinde 13,85 seviyesine kadar tırmanan dolar kuru, daha sonra 12,50 seviyesine geriledi. Ancak bu düşüş uzun sürmedi. 

Merkez Bankası'nın 7 yıl sonra gelen ilk müdahalesinde işlem büyüklüğü spot ve vadeli piyasa toplamında yaklaşık 1 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

 

Etiketler ekonomi dolar müdahale
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin