Otomobil aldıktan sonra dünyası başına yıkıldı. Gerçeği öğrenince soluğu mahkemede aldı

Kırşehir'de oto galeri ve cep telefonu işi yapan bir kişinin, birikimleri ile aldığı otomobil yurt dışı kayıtlı çıktı. Dolandırıldığını belirten vatandaş soluğu mahkemede aldı.

Google Haberlere Abone ol
Otomobil aldıktan sonra dünyası başına yıkıldı. Gerçeği öğrenince soluğu mahkemede aldı

Otomobil aldıktan sonra öğrendiği gerçek üzerine dünyası başına yıkılan Samet Koç, harcadığı para ve zararının karşılanması için muhatap bulamadığını ve mahkemelik olduklarını söyledi.

Ankara'da geçtiğimiz 16 Mart tarihinde otomobil satın alan Koç, otomobilin yurt dışı kayıtlı olduğunu öğrenince şaşkına uğradı.

Koç; "Ankara'da geçtiğimiz 16 Mart tarihinde otomobil alışı yaptık. Aldığımız otomobilin resmi prosedürleri uygun şekilde de yapıldı. Noter satışı, kasko, sigorta ve vergisini ödedik" dedi.

"NASIL VERGİ ÖDEYİP RESMİ PROSEDÜRLERİ YAPTIK?"

Olayla ilgili açıklama yapan Koç, "Otomobilimizin Haziran ayında yapılan 'Fren' adlı operasyonda yurt dışı kayıtlı olduğunu öğrendik. Otomobilin yurt dışı kayıtlı olmadığını resmi belgelerle ispat etmemize rağmen mağdur olduk. Muhatap bulamıyoruz. Bizim durumumuzda olan yüzlerce mağdur insan var. Yurt dışı kayıtlı bir otomobil ise biz nasıl vergi ödeyip resmi prosedürleri yaptık? Polis kayıtlarında da Türkiye'de benim gibi dolandırılan insanların muhatapları olan kişiler aynı ama adli yıl açılışı ile serbest kalmışlar. Bizim muhatabımız kim olacak?" dedi.

Satın aldığı otomobilin yurt dışında kayıtlı olduğu bilgisinin satış esnasında kendisine verilmediğini belirten Koç, aracın yurt dışından getirildiği ve Türkiye'de kaydının yapılmadığını öğrendi. 

SOLUĞU MAHKEMEDE ALDI

Aracın kaydı yapılmadığı için vergi kaçırıldığını düşünerek soluğu mahkemede alan Koç, mahkemede muhatap bulamadı, alacağı da tahsil edilmedi.

Konuyla ilgili araştırmalar devam ederken mahkeme kararıyla ihale yolu ile satışa çıkarılacak.

Otomobil aldıktan sonra dünyası başına yıkıldı. Gerçeği öğrenince soluğu mahkemede aldı

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin