ÖSYM'den yeni KPSS için flaş duyuru... KPSS'de sorular çalınmış ve sınav iptal edilmişti. ÖSYM, yeni KPSS takviminin başlayacağı tarihi açıkladı

2022 KPSS'de büyük bir skandal yaşanarak Yediiklim Yayınevi'nin soru kitapçığında 20'den fazla sorunun aynı olduğu belirtilmişti. Sosyal medya ayağa kalkarken Erdoğan DDK'ya talimat vermiş inceleme başlatılmıştı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınırken yerine atanan Bayram Ali Ersoy 2022 KPSS'nin iptal edildiğini açıklamıştı. ÖSYM, sosyal medyadan yeni KPSS takvimini duyurdu. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM'den yeni KPSS için flaş duyuru... KPSS'de sorular çalınmış ve sınav iptal edilmişti. ÖSYM, yeni KPSS takviminin başlayacağı tarihi açıkladı

ÖSYM Başkanlığı, sosyal medyadan yeni KPSS takvimini duyurdu. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacak. ÖSYM Başkanlığı'nın duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen 2022-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları iptal edilmiştir.

ÖSYM sınan takviminde yer alan; 2022-KPSS Lisans Alan ve 2022-KPSS Lisans ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Yeni KPSS takvimi 17 Eylül 2022'de başlayacaktır.

Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından girecekleri yeni sınavlar için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Adaylar sınav merkezi değişikliği taleplerini AİS üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM Başkanlığı

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin