Oscar ödül töreni hangi kanalda yayınlanacak? Oscar ödül töreni Türkiye'de yayınlanacak mı? Oscar ödül töreni TRT'nin yayın akışında yer almadı

Oscar ödüllerinin sahiplerini bulmasına kısa bir süre kaldı. Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen Oscar ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenecek törenle 95'inci kez sahiplerini bulacak. Oscar ödül töreninin Türkiye yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu oldu. İşte Oscar ödül töreni için gelen son bilgiler...

Google Haberlere Abone ol
Oscar ödül töreni hangi kanalda yayınlanacak? Oscar ödül töreni Türkiye'de yayınlanacak mı? Oscar ödül töreni TRT'nin yayın akışında yer almadı

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinin verildiği Oscar gecesi Türkiye'deki sinema severler tarafından da yakından takip ediliyor. 95. Oscar ödülleri, Türkiye saatiyle 13 Mart Pazartesi sabahı 04.00'da başlayacak törenle sahiplerini bulacak.

Tören, ABC ve dünya çapındaki yayın organlarında canlı olarak yayınlanacak. Ödül töreninin Türkiye'de yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu oldu.

Oscar bu yıl da her yıl olduğu gibi, ünlü talk show sunucusu Kimmel'in ev sahipliğinde Hollywood'daki Dolby Theatre'da yapılacak.

Oscar ödül törenlerinin yayıncısı TRT, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye yayıncısı olarak listelenmişti. Ancak TRT yayın akışlarında törenin yer almadığı görüldü. TRT’den resmi açıklama yapılmazken, kararın Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle alındığı öne sürüldü.

SUNUCU LİSTESİ

Oscar Ödül Töreni'nde sunuculuk yapacak diğer simler belli oldu.

İşte şimdiye kadar açıklanan isimler:

Riz Ahmed
Emily Blunt
Glenn Kapat
Jennifer Connelly
Ariana DeBose
Samuel L. Jackson
Dwayne Johnson
Michael B. Jordan
Troy Kotsur
Jonathan Majors
Melissa McCarthy
Janelle Monáe
Deepika Padukone
Questlove
Zoe Saldaña
Donnie Yen

OSCAR ADAYLARI

Geçtiğimiz aylarda oyuncular Riz Ahmed ve Alison Williams, 23 kategorideki adayların isimlerini açıklamıştı. Oscar adayları arasında “The Banshees of Inisherin,” “Elvis,” “Everything Everywhere All at Once,” “The Fabelmans,” “All Quiet on the Western Front,” “Tár” ve “Top Gun: Maverick" filmleri öne çıkmıştı.

Michelle Yeoh, Jamie Lee Curtis, Stephanie Hsu ve Ke Huy Quan'ın rol aldığı; Daniel Kwan ve Daniel Scheinert'in yönetmenliğini üstlendiği "Her Şey Her Yerde Aynı Anda" (Everything Everywhere All At Once) filmi, En İyi Film kategorisinin yanı sıra Kostüm, Orijinal Film Müziği, Orijinal Senaryo, Orijinal Şarkı, Kurgu ve Yönetmen kategorilerinde de Oscar'a aday gösterildi.

SAHNE ALACAK

Geçtiğimiz haftalarda Super Bowl'un devre arası şovunda sahneye çıkan ve ikinci çocuğuna hamile olduğunu duyuran Rihanna, 95. Oscar Ödülleri töreninde sahne alacak.

GELENEK DEĞİŞİYOR

Sinema için yılın en büyük gecesinde ünlülerin geçeceği ikonik Hollywood Bulvarı'ndaki büyük halı, 1961'den beri kırmızı iken bu yıl şampanya rengi olacak.

İLK ASYA KÖKENLİ OYUNCU ADAYI

Her Şey Her Yerde Aynı Anda filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilen Malezyalı oyuncu Michelle Yeoh, 1935'ten bu yana aynı dalda aday gösterilen ilk Asya kökenli oyuncu oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin