Oscar adaylı yönetmen Türkiye'de hangi ünlü oyuncunun sorularını yanıtlayacak?

Pi, Requiem For A Dream, The Wrestler, Black Swan... Ünlü filmlerin yönetmeni Türkiye'ye geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Oscar adaylı yönetmen Türkiye'de hangi ünlü oyuncunun sorularını yanıtlayacak?

Amerikalı yönetmen Darren Aronofsky, 22-23 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleşecek olan alldesign için Türkiye'ye gelecek. Aronofsky  tasarıma dair görüşlerini oyuncu-yönetmen Memet Ali Alabora’nın soruları aracılığıyla izleyicilerle paylaşacak.



Amerikalı yönetmen Darren Aronofsky, 1996 yılında düşük bütçelerle çektiği Pi filmiyle bağımsız filmlerin adresi olan Sundance Film Festivali’nde ödüllendirilmişti. Ardından çektiği Requiem For A Dream filmi ise kendisini

milyonlarla tanıştırdı. The Wrestler, The Fountain ve Black Swan filmlerinin de yönetmeni olan Darren Aronofsky sinema dünyasının en iyi yönetmenleri arasında gösteriliyor.



Filmlerindeki insani olguları acımasız bir sertlikte veren yönetmenin yaptığı her film sinema tarihinin kült eserleri arasına girdi. 2010 yılında 5 dalda Oscar’a aday olan “Black Swan” filmiyle Aronofsky de en iyi yönetmen dalında aday olmuştu. Dünya çapında büyük başarı kazanan filmin gişe hasılatı 328 milyon dolardı.



Black Swan 2011 Independent Spirit Award’da en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu ve en iyi sinematografi ödüllerini topladı. Venedik Film Festivalinde prestijli Golden Lion ödülünü alan The Wrestler, bu büyük ödülü kazanan 3. Amerikan yapımı film oldu.Mickey Rouke ve Marisa Tomei’ye Oscar adaylığı getiren film, Independent Spirit Award’da best feature ödülünü kazandı. İkonik performansıyla Golden Globe’da Mickey Rouke en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken filmin müziklerini yapan Bruce Springsteen en iyi orijinal müzik ödülü aldı. 30’un üzerinde ödülün sahibi olan Aronofsky şu an baş rollerinde Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson ve Anthony Hopkins gibi isimlerin yer aldığı ve Nuhun Gemisinin hikayesinin işlendiği NOAH filmi üzerinde çalışıyor. İzlanda’da çekimleri devam eden filmin 2014’te gösterime girmesi bekleniyor.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin