Okullarda yeni uygulamalar başlıyor! Öğretmenlere ve öğrencilere cep telefonu yasaklanacak mı? Bakan Tekin detayları paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek yeni uygulamalara ilişkin bilgiler paylaştı. Ders zilinin çalmasıyla öğrencilere getirilecek cep telefonu yasağının detaylarını açıklayan Tekin, öğretmenlere de cep telefonu konusunda uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Okullarda yeni uygulamalar başlıyor! Öğretmenlere ve öğrencilere cep telefonu yasaklanacak mı? Bakan Tekin detayları paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine Toplantısı sonrası yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TELEFON YASAKLANACAK MI?

tv100'ün haberine göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılı döneminde yeni uygulamalar hayata geçirilecek. Bu uygulamalardan en dikkat çekeni ise cep telefonu yasağı.

Merak edilen cep telefonu yasağı konusuna değinen Bakan Tekin, detayları paylaştı.
Okullara dolaplar yapılacağını aktaran Tekin, "Sadece olağan dışı bir durum olduğunda telefon öğrencilere verilecek. Okul müdürleri tedbir alsın diye talimatı 15 gün önce gönderdik. Okul müdürlerinin telefonları muhafaza edecek yerleri var. En kötü ihtimalle büroya koyacaklar. Halihazırda okullarda zaten değerli eşyaları bir yerde muhafaza ediyorlar." dedi.

ÖĞRETMENLERE SOSYAL MEDYA UYARISI

Öğretmenlere cep telefonu yasağı olmayacağını ifade eden Bakan Tekin, sosyal medya konusunda uyarılar yaptı.

Öğrencilerle fotoğraf çekilen ve bu kareleri sosyal medyada paylaşan öğretmenlere tavsiyede bulunduğunu kaydeden Tekin, sözlerini şöyle noktaladı:

"Veliler bu durumdan rahatsız. Bir fotoğraf paylaşılmadan önce veli ve öğrencinin rızasını almalarını istiyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin