Okan Büyülgen Richard ile İstanbul ve Ankara’da!

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Uykusuzlar Kulübü'nü hazırlayıp sunan Okan Bayülgen, W. Shakespeare’in III. Richard uyarlamasını sahneye taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Okan Büyülgen Richard ile İstanbul ve Ankara’da!

Prömiyerini 26. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan, kasım ayındaki tüm temsilleri kapalı gişe olan oyunda, modern filozofların yaklaşımlarıyla ele alarak Richard’ın gerçekliğini, Shakespeare’in III.Richard’ını hikâyeleştirmesini de tartışmaya açıyor.

Kabare Dada ve Net Sanat tarafından hayata geçirilen oyunun kadrosunda Okan Bayülgen’e Şenay Gürler, Özgün Çoban, Su Sonia Herring ve daha birçok isim eşlik ediyor.

‘’Richard’’ 14 Aralık’ta Zorlu PSM’de, 18 - 19 Aralık’ta Maximum Uniq Hall’ de ve 21-22 Aralık’ta Ankara ATO Congresium’da seyircisiyle buluşacak.

Okan Büyülgen Richard ile İstanbul ve Ankara’da!

Ne anlatıyor?

2012 senesinde İngiltere kralı III. Richard'ın kemikleri bir otoparkta bulunur. Londra’da çoğunlukla sıra dışı sanat oyunları üreten küçük bir tiyatro ise aynı dönemde istek üzerine III. Richard oynayacaktır.

Tiyatroya sığınan “Richard” önce oyundaki Richard rolünü, daha sonra da oyunun sahneye konuluşunu üstlenir. Bir yandan hoşgörülü ve demokrat sanatçıların desteğini alırken, diğer yandan tiyatrodaki yapıyı bozmakta, sanatın kurumsal etik ya da hiyerarşik her şeyine karşı gelerek, ortaya alışılagelmemiş bir Richard prodüksiyonu çıkarmaktadır.

Okan Büyülgen Richard ile İstanbul ve Ankara’da! - Resim : 2

Yeni yüzyılın ilk çeyreğinden Shakespeare’in III. Richard’ına farklı açılardan bakılan oyun seyircisine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Biletleri Passo ve Biletix’te satışa sunulan oyunun bitiminde Okan Bayülgen ve oyuncular, seyirciyle bir araya gelerek oyunla ilgili görüşlerini paylaşacaklar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin