Öğretmenden doktora saldırı. İstediği ilacı yazmayınca hekimi darbetti

Gaziantep’te Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Kamile Berfin Çevik, kayıtlı olmayan bir hastaya ilaç yazmayı reddettiği için öğretmen Ali Haydar Türkman tarafından saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenden doktora saldırı. İstediği ilacı yazmayınca hekimi darbetti
İHA

Sağlık çalışanlarına şiddet vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Gaziantep Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Kamile Berfin Çevik, Şehitkamil Merkez 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde kendisine kayıtlı olmayan hastaya ilaç yazmadı.

Bu sebeple doktora saldıran öğretmen Ali Haydar Türkman tutuklama talebiyle savcılığa sevk edildi.

"BÜTÜN FATURA HEKİMLERE KESİLİYOR"

TELE1’den Barış Önal’a konuşan, Hekim Birliği Sendikası Yakup Gökhan Doğramacı, “Meslektaşımız basit müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandı. Hem hekime hem de kadına şiddet var. 2023’te en çok kadın hekimler saldırıya uğradı. Sağlıkta şiddet terörü sona ersin. Daha kaç can vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlıkta şiddetin sebeplerini açıklayan Doğramacı şu ifadeleri kullandı:

Sağlıkta kışkırtılmış bir sağlık talebi var ve sorumlusu hekimler gibi gösteriliyor. İdare sorunları üzerine almıyor. Sanki bunun faili hekimler gibi gösteriliyor. Hasta bir sorun yaşadığında karşısında hekimi görüyor. Bakanı görmüyor.  Bütün fatura hekimlere kesiliyor.

"MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından konuya dair yapılan açıklamada sağlıkta şiddete karşı mücadelenin devam edeceği vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:

Gaziantep Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Kamile Berfin Çevik görev yaptığı Şehitkamil Merkez 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde kendisine kayıtlı olmayan hastaya ilaç yazmadığı için vahşice darp edildi. Hekim arkadaşımıza önce küfür eden sağlık teröristi ardından vahşice saldırıp darp etmiştir. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor tekrarlanmamasını diliyoruz. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak sağlıkta şiddete karşı tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin