Öğrencilere büyük haber! YÖK Başkanı Erol Özvar açıkladı. Uzaktan eğitim kararıyla ilgili flaş açıklama YÖK'ten geldi

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçileceğini açıklanmıştı. Bu karar eğitim camiasında büyük tepkiye yol açmıştı. Barolar ve dernekler kararın iptali için adli işlemlere başvururken öğrenciler de okullarında gerçekleştirdikleri eylemlerle karara karşı çıkmışlardı. Karara ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere büyük haber! YÖK Başkanı Erol Özvar açıkladı. Uzaktan eğitim kararıyla ilgili flaş açıklama YÖK'ten geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde uzaktan eğitime geçildiğini açıklamasının ardından eğitim camiasında sular durulmamıştı.

Yök eğitimin uzaktan devam edeceği kararını ilan etmiş öğrenciler yurtlardan ailelerinin yanına dönmüştü. Öğrenci yurtları Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelere tahsis edilmişti. 

Eğitim camiası, üniversiteler, eğitim bilimciler bu karara epey tepki göstermişti. Uzaktan eğitimin verimsiz bir yöntem olduğunu savunan öğrenci ve eğitimciler kararın iptali için gösteri, yürüyüş ve yasal işlemlere başvurmuştu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da dün kendisine gelen bilgiler doğrultusunda bu kararın iptal edileceğini söylemiş ancak üzerinden birazvakit geçmesinin gerektiğini söylemişti.

Uzaktan eğitim kararı iptal edilecek mi?

AA ve YÖK sitesi yoğunluktan girilemedi.

Öte yandan YÖK Başkanını AA'ya açıklama yapacak yönünde bilgi gelmesinden sonra Anadolu Ajansı'nın haber sitesine erişim yapılamadı. Aynı zamanda YÖK'ün internet sitesine de yoğunluktan kaynaklı giriş yapılamadı.

Sorunlaar giderildikten sonra Özvar konuşmasına başladı.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR AÇIKLAMA YAPTI

"Depremden etkilenen bölgelerdeki personelimizin sayısındaki yükseklik gözlerden kaçmamaktadır. Birinci dereceden yakınlarını kaybeden öğrenci ve personelimiz mevcuttur. Sayılarını açıklamayı doğru bulmuyor başsağlığı diliyoruz. Depremin olduğu günden itibaren tüm kurumlarla doğrudan temasla yakın bir iletişim kurduk."

"ÇOK FAZLA KAYBIMIZ VAR: EN AZ ÜNİVERSİTE SAYIMIZ KADAR"

"Bölgedeki öğretim elemanlarımız ve idari ğpersoneliile ilgili topladıgımız verilerle ilgili bir rakam veremeyiz. Resmi açıklamayı AFAD yapmaktadır. Depremde hayatını kaybeden öğrenci ve  eğitmenlerimizin sayısı neredeyse üniversite sayımız kadardır. Depremden etkilenen çok fazla insanımız bulunmaktadır. Bu deprem tüm üniversitelerimizi etkiledi."

"OKULLLAR KULLANILABİLİR DURUMDA"

"Kampüslerimizde yapılan incelemelerde yıkılan bina olmadığı görüldü. Çok az sayıda ağır hasarlı binamız mevcut. Afetzedelere hizmet sunan binalarımız kullanılabilir durumdadır. Ülkemizin dört bir yanındaki tıp fakülteleri olağanüstü bir hizmet göstermektedir."

UZAKTAN EĞİTİM ESAS ALINACAK

"2022-2023 uzaktan öğretim modelinin uygun olacağına daha önceden karar vermiştik. Normalleşmenin en kısa zamanda tamamlanması önceliğimizdir. Öğrencilerimizin önlisans lisans ve lisansüstü eğitim hayatını etkileyecek bazı kararlar alınmıştır. Alınan kararlar Nisan ayında yeniden değerlendirilerek hibrit eğitim modeli de gözden geçirilecektir. Kararlarımızın bir kısmı şöyle:

2022-2023 Bahar döneminin 20.02.2023 tarihinden itibaren başlatılmasına

Diploma programlarında uzaktan öğretime ilişkin esaslar kapsamında yüzde 30 kısıtı dikkate alınmaksızın uzaktan eğitim yöntemlerini kullanmalarına,

Uygulamalı eğitimleri yüzyüze sürdürmelerine karar verilmiştir.

ÖZEL ÖĞRENCİ PROGRAMI

Depremzede öğrenciler uygulamalı eğitim talep ettikleri müddetçe özel öğrenci olarak bu eğitimi alabilirler. Böylece kredi yükünden düşürülebilir. Eğitim öğretim ücreti talep edilmemesine karar verilmiştir.

KAYIT DONDURMA 

Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.

VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN KARAR

Vakıf üniversitesinde okuyan öğrenciler için bir tavsiyemiz var. Birinci dereceden yakını vefat eden bahar dönemi taksitleri ve eğitim öğretim ücretleri ve burs imkanlarında kolaylık sağlnamasına karar verilmiştir.

GÜZ DÖNEMİ SINAVLARI İÇİN KARAR

2022-20223 güz dönemi sınavlarına ilişkin de kararlar alındı.Kayıtlı öğrencilerden 6 Şubat sonrasına ait final, büt, mazeret gibi sınavlar ileri bir tarihe ertelenmiştir.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin