New York Filarmoni Orkestrası İstanbul'a geliyor

New York Filarmoni Orkestrası 3 Mayıs Cuma günü Haliç Kongre Merkezi'nde müzik severler ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
New York Filarmoni Orkestrası İstanbul'a geliyor

Eczacıbaşı Topluluğu ve İKSV’nin kurucusu Dr. Nejat F. Eczacıbaşı, vefatının 20. yılı olması nedeniyle düzenlenen anma konserinin bu seneki konuğu New York Filarmoni Orkestrası.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Eczacıbaşı Holding sponsorluğunda 3 ve 4 Mayıs’ta gerçekleştirilecek “Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Anma Konserleri”nde dünyanın en eski ve en önemli orkestralarından biri olarak anılan New York Filarmoni Orkestrası, şef Alan Gilbert yönetiminde iki gece üst üste İstanbul’da olacak.



New York Filarmoni Orkestrası’nın 3 Mayıs Cuma akşamı saat 20.30’da Haliç Kongre Merkezi’nde vereceği ilk konserde, orkestranın Christopher Rouse’a sipariş ettiği ve dünya prömiyerini Nisan ayı ortasında yapacağı “Prospero’s Rooms” isimli yeni senfonisinin Avrupa prömiyeri gerçekleştirilecek. Alan Gilbert yönetimindeki orkestra daha sonra Bernstein’ın solo keman, yaylılar, arp ve perküsyon için yazdığı “Serenat” isimli eserinde Joshua Bell’e eşlik edecek. New York Filarmoni, programı Çaykovski’nin 6 numaralı Senfoni'si ile tamamlayacak.



4 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek konserin solisti Emanuel Ax, New York Filarmoni orkestrası tarihinde Yerleşik Sanatçı unvanına layık görülen dördüncü isim. Alan Gilbert’ın dünyanın en önemli piyanistlerinden biri olarak andığı Emanuel Ax, Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni, Londra Filarmoni, Los Angeles Filarmoni ve San Francisco Senfoni gibi dünyanın tüm önde gelen orkestralarıyla düzenli konserler veriyor. Grammy ödüllü Emanuel Ax’ın birlikte çaldığı şefler arasında ise Simon Rattle, Mariss Jansons, John Eliot Gardiner, Vladimir Jurowski, Bernard Haitink ve Colin Davis gibi isimler bulunuyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin