Neonazi Davası'nda 'akredite krizi' çözüldü! Davayı Türkiye'den kaç gazeteci izleyecek?

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle yargılanan NSU üyesi neonazilerin davasında Türk basınına da mahkeme salonunda sandalye ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Neonazi Davası'nda 'akredite krizi' çözüldü! Davayı Türkiye'den kaç gazeteci izleyecek?

8 Türk, bir Yunan ve bir Alman’ın öldürülmesiyle ilgili 6 Mayıs’ta başlayacak NSU davasında basınla ilgili yeni düzenleme belli oldu. Buna göre mahkeme salonunda Türk basınına 4 sandalye ayrıldı. Ancak bu sandalyelerin sahipleri kurayla belli olacak. 



Münih Eyalet Mahkemesi, Türk basınına yer ayrılmadığı için Anayasa Mahkemesi’nde açılan davanın ardından 17 Nisan için öngörülen duruşma tarihini ertelemek zorunda kalmıştı. Anayasa Mahkemesi, yabancı basına da mahkemede yer verilmesi gerektiği yönünde karar vermişti. Bunun üzerine Münih Eyalet Mahkemesi, ilk duruşmayı 6 Mayıs’a ertelediğini açıklamıştı. 



Bugün Münih Eyalet Mahkemesi’nin internet sitesindeki açıklamaya göre Türk ve Alman basını için ayrı kura yapılacak. Hangi basın kurumlarının mahkemeyi salondan izleyebileceği kurayla belli olacak. Alman basını ayrı bir sepetten, Türk basını için ise ayrı bir sepetten kura yapılacak. 



Daha önceki düzenlemede başvuru sırasına göre salona alınacak medya kuruluşları belirlenmişti. İlk 50 başvuruyu yapan salona alırken, Hürriyet, ilk 50’de bulunmadığı için dışarıda kalmıştı. Sonradan bazı Alman kuruluşlarına başvurunun ne zaman alınacağının önceden haber verildiği ortaya çıkmıştı. www.radikal.com.tr




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin