Naci Görür'den korkutan Malatya depremi değerlendirmesi: Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem şiddetli şekilde birçok ilde hissedildi. Depreme ilişkin Prof. Dr. Naci Görür sıcağı sıcağına değerlendirmelerde bulundu. Görür, "Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay." dedi

Google Haberlere Abone ol
Naci Görür'den korkutan Malatya depremi değerlendirmesi: Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.48'de merkez üssü, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremin Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de şiddetli şekilde hissedildiği öğrenildi.

Deprem uzmanı Naci Görür yaşanan depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Görür, "Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya’da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?" ifadelerini kullandı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin