Mustafa Balbay cezaevinde 4 yılı doldurdu

Mustafa Balbay’ın eşi Gülşah Balbay, Haberaktif’te Gökmen Karadağ’ın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Balbay cezaevinde 4 yılı doldurdu

Gazeteci, CHP Milletvekili Mustafa Balbay cezaevindeki 4. yılını doldurdu. Yıldönümünde Balbay’ın eşi ve çocukları Silivri’deydi. Mustafa Balbay’ın eşi Gülşah Balbay görüşmenin ardından Haberaktif’te Gökmen Karadağ’ın sorularını yanıtladı. Aile olarak birlikte duygusal bir gün geçirdiklerini söyledi. Eşiyle çocukları arasında geçen konuşmaları, Balbay’ın 5 yaşındaki oğlunu nasıl teselli ettiğini anlattı.



İşte, Gülşah Balbay’ın Haberaktif’teki sözleri…



Gülşah Balbay



- Çok üzülüyorum. Hem ülkem, hem eşim, hem çocuklarım adına çok üzülüyorum. Bugün 5. yılına girdik. Eşimi orada bıraktım ve şu anda eve dönüş yolundayım. Tabii ki kolay değil bu yaşananlar. Fakat genel olarak, çerçeveyi geniş tuttuğumuzda, ülkemiz için çok karanlık bir dönem. Bir gazeteci yaptığı haberlerden, yazdığı kitaplardan dolayı içeride. Eşim suçsuz. Şu anda kimileri eşimin gazeteciliğini tartışmaya kalkarsa ‘buyurun beraber tartışalım’ derim. Tamamen gazetecilik faaliyetlerinden ötürü 4 yılını heba etti Silivri Cezaevi’nde.



Gökmen Karadağ



- Sayın Balbay eşinizin duyguları düşünceleri adına bize aktarabilecekleriniz var mı?



Gülşah Balbay



- Biz önce çocuklarla hep beraber bir hasret giderdik. Bizim için her şey bir kenara bırakıldı. Önce ayrılığın acısını atmak istedik üzerimizden. Daha sonra neler yapabiliriz, buradan eninde sonunda çıkacağız, güzel günlerin hayalini kurduk. Çıkınca neler yapacağımızı beraber tartıştık. Biraz siyaset konuştuk, biraz gündemdeki olayları eleştirdik. Akrabalardan, aileden dedikodular yaptık. Her şey çok güzeldi Balbay’ı da moralli buldum. Kimseye kırgın, küskün değil. O kadar da kendisiyle barışık. Bu bana güç veriyor. Bir an önce olumlu haberler bekliyoruz.



Gökmen Karadağ



- Balbay içeri girdiğinde çocuğu ne büyüklükteydi, şimdi kaç yaşında oldular?



Gülşah Balbay



- Kızım 8 yaşındaydı, şimdi 12 yaşında. Oğlum 7 buçuk aylıktı, şimdi 5 yaşın içinde.



Gökmen Karadağ



- Siz herhalde büyüğünden ziyade küçüğüne, durumu anlatmakta zorluk çekiyor musunuz?



Gülşah Balbay



- Şu anda algılayamıyor olayı. Şu anda cezaevinde dahi babasına ‘babacım neden bizimle gelmiyorsun’ diye defalarca sorduğu halde bugün yine sordu. Babası da ‘bazı ödevlerim var, burada çalışmam gerekiyor. Onları bitireceğim geleceğim yavrum’ diyerek teselli etti. Çok güzel oyun oynadılar, gülüştüler baba oğul harika zaman geçirdiler. Çıkışta tabii tatsız oluyor ayrılık. Bunları aşacağız. Ben farklı yöntemler seçiyorum işte ‘baban havaalanında çalışıyor’ diyorum. Babası ‘ben burada çalışıyorum, kitaplar yazıyorum sen büyüyünce okuyasın diye’ diyor. Babasına sarılmak yetti şimdilik ona ama yarın başlayacaktır ‘babam nerede’ diye…   


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin